Περιβάλλον
Όχι στους “αιολικούς σταθμούς”

Πανό στην κορυφή Κοφινάς στα Αστερούσια Όρη, πεζοπορία διαμαρτυρίας και ανάρτηση πανό στο Φάρο της Σκύρου, συγκέντρωση στα δικαστήρια Καρδίτσας ενάντια στην δίωξη τεσσάρων αγωνιστών που συμμετείχαν στη συγκέντρωση στο Δημαρχείο Καρδίτσας τον Αύγουστο του 2019, ήταν κάποιες από τις πολλές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο μέτωπο των βιομηχανικών ανεμογεννητριών σε όλη τη χώρα την περασμένη βδομάδα. Για τις 17-19 Ιουλίου έχει ανακοινωθεί η 2η Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση Φίλων των Αγράφων. 

Όπως αναφέρουν ανάμεσα σε άλλα στο κάλεσμα τους: “Θα περπατήσουμε σε μέρη μαγικά που κινδυνεύουν, θα γνωριστούμε, θα κουβεντιάσουμε για το μέλλον των βουνών και της άγριας φύσης της χώρας μας, και θα σχεδιάσουμε δράσεις για την προστασία τους”.

Στο μεταξύ σύμφωνα με το “My Volos.net” η δημοτική αρχή Μιτζικού υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση  στο θέμα των ανεμογεννητριών στο Νότιο Πήλιο, στη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου αποφάσισε κατά πλειοψηφία να ενεργήσει ώστε το Νότιο Πήλιο να εξαιρεθεί από εγκατάσταση αιολικών σταθμών.