Γράμματα και σχόλια
Συνταξιούχοι: Συγκέντρωση στις 8/10

Κινητοποιήσεις με όλες τις μορφές σε όλη τη χώρα καλούν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, αρχίζοντας από την 1η Οκτώβρη, παγκόσμια μέρα των συνταξιούχων. Στην Αθήνα καλούν συγκέντρωση την Πέμπτη 8/10, στις 10πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος με πορεία στο Υπουργείο Εργασίας. Στο κάλεσμα συμμετέχουν συνταξιούχοι ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΠΕΣ ΝΑΤ, ΠΣΣ Δικηγόρων, ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ, ΕΣΤΑΜΕΔΕ. 

“Όλοι στον δρόμο του αγώνα για να μας αποδοθούν όλα αυτά που με τη βία για δέκα χρόνια μας αρπάζουν” αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.”Να ανοίξουν τα νοσοκομεία, οι εκατοντάδες δομές στην Υγεία που έκλεισαν και να καλύψουν τις τραγικές ελλείψεις σε αυτά που λειτουργούν με υλικά, κρεβάτια, γιατρούς και νοσηλευτές. Να δημιουργηθούν τώρα νέες υποδομές με δημόσιους οίκους ευγηρίας, κέντρα αποκατάστασης. Να γίνει πρόσληψη προσωπικού για βοήθεια στο σπίτι των ανήμπορων. Να προσληφθεί προσωπικό στα ασφαλιστικά ταμεία και να εκδοθούν άμεσα οι εκκρεμείς συντάξεις που φθάνουν τις εκατοντάδες χιλιάδες. Να αποδοθούν τώρα με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης τα αναδρομικά... Να σταματήσει κάθε ενέργεια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης αρχίζοντας από την Επικουρική.

Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά μας ταμεία. Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις”.

“Οι καθυστερήσεις στις συντάξεις που φτάνουν τα 4 χρόνια είναι απλά η αιχμή μιας τραγικής αντιασφαλιστικής κατάστασης”, μας είπε ο Κώστας Τζατζάνης, πρόεδρος ΕΣΤΑΜΕΔΕ. 'Θέλουν να πάρουν πίσω την κοινωνική ασφάλιση, δικαίωμα που το κερδίσαμε με αίμα. Το κράτος θέλει να απαλλαγεί και να κάνει την ασφάλιση υπόθεση ατομική του εργαζόμενου. Κάνουν κατασπατάληση των εισφορών μας, παίρνουμε ούτε τα μισά από αυτά που δώσαμε”.