Γράμματα και σχόλια
Καρδίτσα: Μαζική συγκέντρωση για τους πλημμυροπαθείς

5/10, Συλλαλητήριο στην Καρδίτσα. Φωτό: KarditsaLive.Net

Tα κανάλια μπορεί να μην το είδαν ποτέ, αλλά το μαζικό, δυναμικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 5/10 στην Καρδίτσα απέδειξε ότι οι αντιδράσεις των εργαζομένων και των κατοίκων της πόλης, δεν πρόκειται να παραμείνουν στα γιουχαϊσματα που άκουσε ο Μητσοτάκης, όταν επισκέφθηκε την πόλη μετά την καταστροφή.   

Τη συγκέντρωση, που ακολούθησε πορεία στην πόλη, πραγματοποίησαν φορείς, σύλλογοι και κάτοικοι της περιοχής διεκδικώντας άμεση αποζημίωση από την πολιτεία στους πληγέντες της καταστροφής του Ιανού, άμεση αποκατάσταση των ζημιών, αντιπλημμυρικά  έργα. 

Όπως αναφέρει το karditsalive.net, εκατοντάδες ήταν οι πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και του Εμπορικού Συλλόγου, και συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης. Ανάμεσα στις ομιλίες αίσθηση προκάλεσε εκείνη του προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Αθανασίου ο οποίος τόνισε ότι δεν έχει γίνει τίποτα για την προστασία των κατοίκων του Νομού που απειλούνται από τρεις υγειονομικές βόμβες και συγκεκριμένα από τον ιό του Δυτικού Νείλου, τα χιλιάδες νεκρά ζώα στον κάμπο και στα βουνά (που δεν μαζεύονται επειδή πρέπει να πιστοποιηθεί ο αριθμός τους για τις σχετικές αποζημιώσεις) και φυσικά από τον COVID-19.