Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Υπόθεση "Συνεργείου": Συνεδρίαση Εφετείου 19/11

Συνεχίστηκε το εφετείο της επίθεσης στο “Συνεργείο” στις 19 Νοέμβρη (2η συνεδρίαση). Κατά τη συνεδρίαση η πρόεδρος της έδρας αναρωτήθηκε αν μπορεί ως πολίτης να αισθάνεται ασφαλής, μετά την εξοργιστική κατάθεση αστυνομικού της ΔΙΑΣ, ότι δεν επενέβησαν επειδή “φοβήθηκαν για την σωματική τους ακεραιότητα από τους χρυσαυγίτες”. Ανάμεσα σε άλλα που είπε δε, είναι και ότι δεν ζήτησε ενισχύσεις γιατί “η ιεραρχία που ακολουθούμε είναι να υπακούμε, όχι να υποδεικνύουμε εντολές”. Η εντολή βέβαια ήταν “να τους ακολουθήσετε και καμία άλλη ενέργεια”.

Στη συνέχεια κατέθεσαν ο Παναγιώτης Δριμυλής και Παναγιώτης Τσαφολόπουλος. Ο πρώτος περιέγραψε την καταδρομική επίθεση καθώς και τον ξυλοδαρμό του από τους χρυσαυγίτες, ενώ θύμισε τα στοιχεία που δείχνουν τη συμμετοχή της ηγεσίας στην επίθεση: παρουσία Λαγού και Μίχου που επιβεβαιώνουν οι περίοικοι και η πινακίδα κυκλοφορίας του Λαγού, προαναγγελία από τον Παναγιώταρο, sms Λαγού. Ο δεύτερος μάρτυρας, ανάμεσα σε άλλα, κατέθεσε ότι ο γιος του βρισκόταν στον χώρο την ώρα της επίθεσης. Ανάμεσα σε άλλα είπε: “Στην πρώτη κατάθεση δεν ανέφερα ότι ήταν ο γιος μου, το είπα στο πρωτόδικο δικαστήριο. Φοβόμουν μη στοχοποιηθεί από τη Χ.Α., τον απέτρεψα από το να ξαναπάει στο 'Συνεργείο'”. 

Όλα αυτά θυμίζουν τον τρόμο που προσπαθούσε να δημιουργήσει η Χρυσή Αυγή, αλλά και τον τρόπο δράσης της και τον ρόλο της ηγεσίας όπως έχουμε δει και στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης. Υπενθυμίζεται ότι το τάγμα που συμμετείχε στην επίθεση στο “Συνεργείο”, δυο μήνες μετά έκανε την επίθεση στην παρέα του Παύλου Φύσσα. Η 3η συνεδρίαση (24 Νοέμβρη) διακόπηκε, επειδή ο μάρτυρας αστυνομικός του οποίου ήταν σειρά να καταθέσει είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό. Η δίκη συνεχίζεται την 1η, 8 και 15 Δεκέμβρη.