Εργατικό κίνημα
28/1/21 - Ημέρα δράσης στα νοσοκομεία

28/1/21, Πορεία των νοσοκομείων στη 2η ΥΠΕ

Δυνατό μήνυμα αντίστασης στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης έστειλαν σήμερα οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Ταυτόχρονα με τον πανεκπαιδευτικό ξεσηκωμό, οι υγειονομικοί βγήκαν στις πύλες των νοσοκομείων τους απαιτώντας την άμεση θωράκιση του ΕΣΥ με μαζικές προσλήψεις, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ένταξη στα ΒΑΕ, ενίσχυση της ΠΦΥ, χρηματοδότηση.
 
Στο πλαίσιο της σημερινής πανελλαδικής ημέρας δράσης που είχαν εξαγγείλει οι Ομοσπονδίες της Υγείας, οκτώ Σωματεία Εργαζόμενων στην Αθήνα συντονίστηκαν με κοινή συγκέντρωση και πορεία στην 2η ΥΠΕ. Κρατικό Νίκαιας, Αττικό, Ασκληπιείο Βούλας, Δρομοκαϊτειο, Θριάσιο, ΨΝΑ, Μεταξά, Τζάνειο βάδισαν μαζί έχοντας στο πλευρό τους το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, την ΠΕΝΕΝ, την Ανταρσία στην Κοκκινιά, την Πρωτοβουλία Support Health Workers, φορείς και συλλογικότητες της γειτονιάς.
 
Την ίδια ώρα στον Άγιο Σάββα οι εργαζόμενοι/ες προχωρούσαν σε γενική συνέλευση για τη συνέχεια του αγώνα ενάντια στις επιθέσεις που δέχονται με κορυφαία την συνδικαλιστική δίωξη του προέδρου του Συλλόγου τους, Κώστα Καταραχιά. Αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα στάση εργασίας την επόμενη Πεμπτη 4 Φλεβάρη και να κλιμακώσουν στην πανελλαδική πανυγειονομική απεργία στις 16 Φλεβάρη. Ασθενείς, συλλογικότητες και κάτοικοι της γειτονιάς έκφρασαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα τους και η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία μέχρι το νοσοκομείο Ελπίς.
 
Δείτε φωτογραφίες εδώ και εδώ.