Εργατικό κίνημα
29/1/21 - Κινητοποίηση σπουδαστών σε σχολές της Τέχνης

29/1/21, Αθήνα

Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο βδομάδες, κατέβηκαν σε κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού οι σπουδαστές σε δραματικές σχολές και σχολές χορού και κινηματογράφου. Ζητούν να ανοίξουν οι σχολές και να συνεχιστούν τα μαθήματα δια ζώσης με όλα τα μέτρα προστασίας, καθώς δεν μπορούν να αντικατασταθούν διαδικτυακά λόγω και της φύσης του αντικειμένου. Την ίδια ώρα η πλειοψηφία που βρίσκεται σε ιδιωτικές σχολές πρέπει να πληρώνει δίδακτρα.

Η μεγαλειώδης κινητοποίηση στην εκπαίδευση την προηγούμενη μέρα ήταν έμπνευση για όλες και όλους, με πολλούς να δηλώνουν ότι θα πρέπει η συνέχεια να δοθεί από κοινού με τους υπόλοιπους φοιτητές και εκπαιδευτικούς. Στο κέντρο της συζήτησης ήταν και η μάχη ενάντια στο σεξισμό, καθώς μετά τις αποκαλύψεις Μπεκατώρου, άνοιξε ο ασκός του Αιόλου με καταιγισμό καταγγελιών και στον κλάδο του Πολιτισμού και της Τέχνης.

Η Ανατρεπτική Συσπείρωση Ηθοποιών ήταν εκεί, μοιράζοντας προκηρύξεις, που καλούσαν σε κλιμάκωση μαζί με το απεργιακό κίνημα που ξαναφουντώνει αυτή τη στιγμή ενάντια στην κυβέρνηση.

Δείτε περισσότερες φωτό εδώ.