Εκπαίδευση και νεολαία
28/1/21 - Το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που κουρέλιασε την απαγόρευση

28/1/21, Αθήνα

Μεγαλειώδης ήταν η πανεκπαιδευτική διαδήλωση στην Αθήνα. Πολλές χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες, σωματεία εκπαιδευτικών αλλά κι άλλων κλάδων, μαθητές/τριες, εργαζόμενοι σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, γονείς, όλοι μαζί συγκρότησαν ένα ορμητικό ποτάμι που σάρωσε τις απαγορεύσεις του Χρυσοχοΐδη και για περισσότερες από τρεις ώρες διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας. Στάση εργασίας πραγματοποίησαν οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών.

Δυναμικό παρών το ΣΕΚ στις σχολές, οι Μαθητές/τριες Anticapitalista και το Δίκτυο Εκπαιδευτικών “Η Τάξη μας”. Αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή προσφύγων που διαδήλωσαν μαζί με την ΚΕΕΡΦΑ διεκδικώντας χαρτιά και πρόσβαση των προσφυγόπουλων στα σχολεία. Το παρών έδωσε η “Πρωτοβουλία εκπαιδευτικών για το δικαίωμα των παιδιών προσφύγων/μεταναστών στο σχολείο” ενώ μαζικό ήταν και το μπλοκ που συγκρότησαν δικηγόροι της Εναλλακτικής Παρέμβασης – Δικηγορική Ανατροπή, ενάντια στις αντιδημοκρατικές απαγορεύσεις της κυβέρνησης.

Σε κλιμάκωση καλούν οι φοιτητές/τριες του ΣΕΚ στις σχολές. Χαρακτηριστικό το σύνθημα που φώναζαν όταν η διαδήλωση ανέβηκε στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη: “Το '06 και το '07 δείχνουν το δρόμο – με όπλο την κατάληψη να ρίξουμε το νόμο”.

Περισσότερο υλικό: φωτογραφίες, βίντεο 1, βίντεο 2.

Μαζικές διαδηλώσεις έγιναν επίσης στη Θεσσαλονίκη, τα Χανιά, τον Βόλο, την Ξάνθη και αλλού.