Εκπαίδευση και νεολαία
Ανακοίνωση ΣΕΚ στις σχολές για το μεγάλο συλλαλητήριο της 10/2 και τη συνέχεια:

Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης

Η κυβέρνηση μπορεί να προχωρά σε νέο λοκνταουν μέσα στο λοκνταουν αλλά τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τους αγώνες της νεολαίας.

Ξανά σήμερα για 5ή συνεχόμενη εβδομάδα, χιλιάδες διαδήλωσαν σε όλη την Ελλάδα. Ο νόμος της Κεραμέως Χρυσοχοίδη θα μείνει στα χαρτιά. Πολλές χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες, δάσκαλοι και καθηγητές, μαθητές και μαθήτριες, εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια γέμισαν τους δρόμους της Αθήνας και όλων των μεγάλων πόλεων.
Ο αγώνας θα συνεχιστεί, οι νόμοι που διαλύουν τις σχολές μας και βάζουν μέσα την αστυνομία θα καταργηθούν στην πράξη.
Η κυβέρνηση είναι τρομοκρατημένη από το μαζικό κίνημα, δεν κατάφερε να διαλύσει την συγκέντρωση παρά τις επιθέσεις της αστυνομίας. Χτύπησε στο Σύνταγμα, δεν κατάφερε τίποτα και βρήκε ευκαιρία στο τέλος της πορείας να χτυπήσει όταν ο κόσμος έφευγε στα μετρό. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων. Δεν μας τρομοκρατούν, δείξαμε οτι η δύναμη μας είναι μεγαλύτερη από την τρομοκρατία που εξασκούν.
Συνεχίζουμε, αύριο που ψηφίζεται το νομοσχέδιο χρειάζεται να είμαστε ξανά στους δρόμους. Καλούμε σε συγκέντρωση στις 12.00 στα Προπύλαια μαζί με όλους τους καλλιτέχνες.
Ξέρουμε καλά οτι δεν είμαστε μόνοι μας, αλλά παλεύουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους. Την Παρασκευή διαδηλώνουν οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό και την Τρίτη όλοι και όλες μαζί με τους εργάτες στην υγεία. Οι φοιτητές μαζί με τους εργάτες είναι ένα εκρηκτικό μείγμα που μπορεί να τσακίσει τα σχέδια της κυβέρνησης του ρατσισμού, του σεξισμού και της καταστολής.
Μπορούμε να τους γκρεμίσουμε, κλιμακώνοντας τους αγώνες μας. Ο πιο επικίνδυνος ιός είναι η κυβέρνηση που βάζει τα κέρδη πάνω από τις ζωές μας. Συνεχίζουμε με γενικές συνελεύσεις στις σχολές και νέα συλλαλητήρια.
Λεφτά για την παιδεία και την υγεία, όχι για την αστυνομία. Διεκδικούμε να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα απαιτούμενα μέσα προστασίας. Αγώνας εδώ και τώρα για τις ζωές μας, τις σπουδές μας και τις ελευθερίες μας.
Αύριο Πέμπτη στις 12.00 όλοι και όλες στα Προπύλαια.

Αγώνας μέχρι τη νίκη