Διεθνή
Kύπρος: Βάρβαρη επίθεση της αστυνομίας

13/2, Κινητοποίηση "Ως δαμέ"

Εκατοντάδες αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων καταστολής, επιτέθηκαν σε 300 περίπου διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο πάρκο Κολοκάση για να διαμαρτυρηθούν για τη διαφθορά και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, ζητώντας μέτρα στήριξης των ευάλωτων ομάδων από την πανδημία και αύξηση των δαπανών για την Υγεία.

Οι συγκεντρωμένοι, στη πλειοψηφία τους νεαρά άτομα, φορούσαν μάσκες και τηρούσαν τις αποστάσεις και προσπάθησαν να κάνουν πορεία προς το κέντρο της πόλης. Η αστυνομία όμως μπλόκαρε και τις δυο πλευρές του δρόμου αναγκάζοντας τους να στριμωχτούν σε μια πάροδο και τους κτύπησε χρησιμοποιώντας ρόπαλα, σπρέι πιπεριού, δακρυγόνα και εκτοξευτήρες νερού. Πολύς κόσμος χτυπήθηκε ή σύρθηκε στο δρόμο ενώ έγιναν και αρκετές συλλήψεις. 

Ήταν μια βάρβαρη και αδικαιολόγητη επίθεση της αστυνομίας που δείχνει το πιο αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης Αναστασιάδη που δεν αντέχει με τίποτα την αμφισβήτηση και τη διαφωνία. Μιας κυβέρνησης που έχει χάσει τη νομιμοποίηση και την αποδοχή της στην συνείδηση της πλειοψηφίας της κοινωνίας και μόνο με διατάγματα και καταστολή μπορεί πλέον να κυβερνά.

Δεν πρέπει να έχουμε καμιά αμφιβολία ότι αυτή θα είναι μια εικόνα που θα την βλέπουμε όλο και πιο συχνά από δω και μπρος. Μπορούμε και πρέπει να τη σταματήσουμε. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να εξαντλήσει τη θητεία της. Η αριστερά θα πρέπει να μπει μπροστά και να ζητήσει την παραίτηση Αναστασιάδη, οργανώνοντας την αντίσταση σε κάθε προσπάθεια του να επιβάλει τις αυταρχικές, αντιλαϊκές και ρατσιστικές πολιτικές του, είτε αφορούν το κυπριακό, την οικονομία, τους πρόσφυγες και μετανάστες, τη διαφθορά και το ανύπαρκτο κράτος πρόνοιας. 

Ντίνος Αγιομαμίτης,
Εργατική Δημοκρατία, Κύπρος