Διεθνή
Κύπρος: Η μεγαλύτερη αντικυβερνητική διαδήλωση

Λευκωσία 20/2. Φωτό: Χρήστος Θεοδωρίδης

Πάνω από 8.000 κόσμος συμμετείχε στην πορεία ενάντια στη διαφθορά και τον αυταρχισμό στην Λευκωσία το περασμένο Σάββατο 20/2. 

«Ένα ατέλειωτο ποτάμι ξεχείλισε στους δρόμους της Λευκωσίας, κυρίως νεολαία, αλλά και μεσήλικες, ηλικιωμένοι, ακόμη και οικογένειες με παιδιά. Ακούστηκε πιο δυνατά από κάθε προηγούμενη φορά το “Αναστασιάδη παραιτήσου”. Ήταν η πιο μεγάλη αντικυβερνητική εκδήλωση των τελευταίων χρόνων» γράφει ο Ντίνος Αγιομαμίτης από την «Εργατική Δημοκρατία» στην Λευκωσία.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την πανδημία για να καταπατά συνταγματικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με πολύχρονους αγώνες και θυσίες, όπως το δικαίωμα στην ελευθερία έκφρασης και το δικαίωμα στη διαμαρτυρία. Αν συνεχίσει θα πρέπει να έχει μια ακόμη πιο δυνατή απάντηση την επόμενη φορά. Αν χρειαστεί θα πρέπει να μας βρίσκει μπροστά της ακόμη και κάθε Σάββατο.

Έχουμε όμως μπροστά μας και την καθιερωμένη εκδήλωση ενάντια στον ρατσισμό και τη φασιστική απειλή που κάνουμε κάθε χρόνο με την ευκαιρία της διεθνούς μέρας κατά του ρατσισμού που γιορτάζεται στις 21 Μάρτη. Θα πρέπει να είναι μια μαζική και δυναμική εκδήλωση με ξεκάθαρο αντιφασιστικό και αντικυβερνητικό περιεχόμενο. Προς αυτή τη κατεύθυνση θα πρέπει να ξεκινήσουμε δουλειά από αύριο. Ενωτικά και συντονισμένα όπως το κάνουμε τα τελευταία χρόνια μαζί με την ΠΕΟ, τις οργανώσεις της αριστεράς και άλλες αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές οργανώσεις».