Γράμματα και σχόλια
Δραματική κατάσταση στα ΜΜΕ

5/4, Συγκέντρωση στην ΕΣΗΕΑ. Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης

Με συγκέντρωση έξω από την ΕΣΗΕΑ, δεκάδων εργαζομένων στα ΜΜΕ κι όχι μόνο, ολοκληρώθηκε η απεργία πείνας της δημοσιογράφου Μαρίνας Βήχου, το απόγευμα της Δευτέρας 5/4. 

Η Μαρίνα Βήχου εδώ και 13 ημέρες βρισκόταν σε απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενη για τη λογοκρισία και τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στον Τύπο αλλά και για την αδράνεια που έχουν επιβάλει στην ΕΣΗΕΑ οι παρατάξεις που πρόσκεινται στην Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ανακοίνωσε η ίδια, τη σκυτάλη μετά τη λήξη της απεργίας πείνας, παίρνει Επιτροπή Αγώνα αποτελούμενη από συνταξιούχους κι εν ενεργεία δημοσιογράφους.

Στη συγκέντρωση μίλησε η ίδια, εκπρόσωποι κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ χαιρετισμό απεύθηνε και η Μ. Παπαχριστούδη, εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή στο Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ, της παράταξης που συμπαραστάθηκε από την πρώτη στιγμή στη Μ. Βήχου και σε σταθερή βάση καλεί σε αγώνα ενάντια στον έλεγχο της ενημέρωσης και όλες τις επιθέσεις που δέχεται ο κλάδος.

 «Η κατάσταση του κλάδου είναι δραματική» είπε μεταξύ άλλων η Μαρίνα Βήχου. «Κανονικά αποτελεί πυλώνα της δημοκρατίας κι αυτή τη στιγμή είναι λαβωμένος από την κυβέρνηση με τον έλεγχο στην ΕΡΤ και το ΑΠΕ ΜΠΕ και με τα πακέτα που μέσω του Πέτσα διοχετεύει στα ιδιωτικά ΜΜΕ. Αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει σε μια φοβερή παραπληροφόρηση, έλεγχο, μονόπλευρη ενημέρωση και λογοκρισία. Οι συνάδελφοι αισθάνονται σαν το σφουγγαρόπανο που καθαρίζει τα σκαλιά του Μαξίμου. Τα αίτια είναι πολλά. Ευθύνεται η κυβέρνηση. Η ίδια κυβέρνηση που περνάει κάθε μέρα νομοσχέδια ενώ εμάς μας έχει κλειδωμένους στα σπίτια μας και μας λέει και να μην αντιδρούμε. Αυτή που εξαπολύει την αστυνομία στα πανεπιστήμια και χτυπάει κόσμο στη Ν.Σμύρνη και τη Λάρισα. Ευθύνονται οι κωλοπετσομένοι μεγαλοεργολάβοι που κάνουν τα παιχνίδια τους με αυτή την κυβέρνηση. Δυστυχώς δεν βρήκα την κατανόηση που περίμενα από τη συνδικαλιστική μας ηγεσία. Οι παρατάξεις Νέα ΕΣΗΕΑ και Συσπείρωση είναι ξεπουλημένοι. Δεν ενδιαφέρονται για τα προβλήματα του κλάδου. Διαφορετικά δεν θα είχαμε φτάσει στην κατάσταση που είμαστε… Από σήμερα τη σκυτάλη του αγώνα παίρνει η Επιτροπή Αγώνα Δημοσιογράφων. Πιστεύω ότι αυτός ο αγώνας δεν πάει χαμένος. Βοήθησε να γίνουν γνωστά πράγματα που δεν ήταν, τόσο στην κοινωνία όσο και σε μεγάλο κομμάτι του δημοσιογραφικού κόσμου».