Γράμματα και σχόλια
Χάσαμε τη Χρυσούλα

Με συγκίνηση αλλά και περηφάνια σύντροφοι/ισσες του ΣΕΚ και φίλοι/ες αποχαιρετήσαμε σήμερα Δευτέρα 7 Ιούνη την αγαπημένη μας συντρόφισσα Χρυσούλα Δελλή στην κηδεία της που έγινε στο νεκροταφείο του Αγίου Βασίλη στο Περιστέρι. 

Η Χρυσούλα είχε πολλά χαρακτηριστικά που θα την κάνουν σε όλους μας αξέχαστη. Ήταν το πιο παλιό μέλος του πυρήνα μας, οργανωμένη στην Οργάνωση Σοσιαλιστική Επανάσταση από την περίοδο της Χούντας. Αυτό σήμαινε ότι σε κάθε κουβέντα για τη Μεταπολίτευση και για τη δύναμη της τάξης ήταν πολύτιμες οι εμπειρίες που μας μετέφερε στον πυρήνα. Ήταν πολύ αγαπητή όχι μόνο σε μας, αλλά σε όλη την αριστερά του Περιστερίου για το ήθος της, την ενωτική της διάθεση και την αγωνιστικότητά της. Συμμετείχε στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την ίδρυση της και στη δημοτική κίνηση Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, όπου ήταν υποψήφια σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις. Μας έμαθε να ανοιγόμαστε στις γειτονιές, ήταν η πρώτη συντρόφισσα που πρότεινε κι οργάνωσε να πάμε πόρτα πόρτα στη γειτονιά της. Αυτή τη μαχητικότητα και αισιοδοξία ακολούθησε και στο πώς αντιμετώπισε τον καρκίνο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "εδώ τα βάζουμε με τα θηρία κάθε μέρα σε έναν καρκίνο θα κολλήσουμε;" Θα τα νικήσουμε τα θηρία Χρυσούλα! 

Η ανακοίνωση του τοπικού πυρήνα Περιστερίου του ΣΕΚ αναφέρει: «Με θλίψη αποχαιρετούμε τη συντρόφισσα μας Χρυσούλα Δελλή που έφυγε μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. Αταλαντευτα μέχρι το τέλος ονειρευόταν και πάλευε για μια κοινωνία χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση. Πάλεψε πολλά χρόνια με την αρρώστια της με αξιοθαύμαστη αξιοπρέπεια, με χαμόγελο και δύναμη. Θα θυμόμαστε για πάντα την αγωνιστικότητα της, το θυμό της για το άδικο, την τρυφερότητα και το χιούμορ της. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στο Νίκο και στους γιους της. Χρυσούλα θα είσαι κοντά μας σε όλες τις μάχες ενάντια σε αυτό το βάρβαρο σύστημα». 

Λίλιαν Μπουρίτη


«Με αισθήματα μεγάλης θλίψης αποχαιρετούμε τη συντρόφισσα Χρυσούλα Δελλή που έφυγε μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου. «Εκφράζουμε την βαθιά μας λύπη και την συμπαράσταση μας στους κοντινούς της ανθρώπους. Με τη συντρόφισσα Χρυσούλα συμπορευτήκαμε από τα πρώτα χρόνια συγκρότησης της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου δίνοντας μαζί όλες τις μεγάλες μάχες στη γειτονιά. Την θυμόμαστε στους κοινούς αγώνες, τις διαδηλώσεις, στις συζητήσεις και τις προσπάθειες για τη συγκρότηση μιας αριστεράς, νικηφόρας και ταυτόχρονα επαναστατικής. Οργανώθηκε την περίοδο της χούντας στην Οργάνωση Σοσιαλιστική Επανάσταση και στη συνέχεια στο ΣΕΚ ενώ υπήρξε μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την ίδρυσή της. Η αγωνιστικότητα της θα αποτελεί για μας στήριγμα στις μάχες που έρχονται. Καλό ταξίδι συντρόφισσα Χρυσούλα».