Περιβάλλον
Μαρούσι: ΣΤΟΠ στο ξεπούλημα του ΟΑΚΑ

20/7, ΟΑΚΑ. Φωτό: Αφροδίτη Φράγκου

Σε συγκέντρωση ενάντια στα σχέδια ξεπουλήματος των εγκαταστάσεων του Ο.Α.Κ.Α., την Τρίτη 20 Ιούλη στις 7:30μμ στον σταθμό Ειρήνη καλούσαν οι αντικαπιταλιστικές δημοτικές κινήσεις ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία, ΚΟΚΚΙΝΗ ΡΩΓΜΗ – Αγώνας – Ρήξη – Ανατροπή στο Ηράκλειο και Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ Αμαρουσίου. 

Όπως αναφέρουν στην κοινή τους ανακοίνωση: «Σύμφωνα με μια σειρά δημοσιευμάτων αλλά και δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υιοθετεί το «όραμα» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου (Athens Alive) και ετοιμάζεται να προχωρήσει άμεσα στην ολική ανάπλαση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στο Μαρούσι. Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός θα παρουσιάσει την επόμενη Τρίτη το Master Plan στον χώρο του Ο.Α.Κ.Α. Στο όνομα της υποτιθέμενης «Ανάπτυξης» σχεδιάζουν να κατασκευάσουν ξενοδοχεία, επαγγελματικούς χώρους και χώρους γραφείων, εστιατόρια, καταστήματα λιανικής και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων…

Δεν θα ανεχθούμε την εκποίηση – ξεπούλημα των Εγκαταστάσεων του Ο.Α.Κ.Α. 

Δεν θα ανεχθούμε ξενοδοχεία και επαγγελματικές – εμπορικές χρήσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις τις οποίες έχει χρυσοπληρώσει ο Ελληνικός Λαός.

Παλεύουμε για να παραμείνουν δημόσιες οι εγκαταστάσεις του Ο.Α.Κ.Α. – να είναι ελεύθερα προσβάσιμες σε όλους. Να διατηρηθεί αποκλειστικά ο αθλητικός χαρακτήρας του χώρου. Να μετατραπεί σε κέντρο για την προώθηση του μαζικού ερασιτεχνικού αθλητισμού, εξυπηρετώντας τόσο τους κατοίκους της περιοχής και του λεκανοπεδίου όσο και τα ερασιτεχνικά σωματεία».

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου το προηγούμενο βράδυ η δημοτική σύμβουλος με το Εκτός των Τειχών Αφροδίτη Φράγκου έθεσε το θέμα ζητώντας από το δήμαρχο Αμπατζόγλου να τοποθετηθεί με τον τελευταίο να αρνείται να συζητήσει το θέμα και να πάρει θέση - επιβεβαιώνοντας ότι ο δήμος έχει καλεστεί για να «ενημερωθεί» από την κυβέρνηση.