Περιβάλλον
Χαλκίδα: Ενότητα και επιμονή

17/9, Χαλκίδα

Την Παρασκευή 17/9 την ίδια ώρα που στο κέντρο της Αθήνας συγκεντρώνονταν οι διαδηλωτές ενάντια στους Med9 γινόταν συγκέντρωση των πυρόπληκτων της Βόρειας Εύβοιας έξω από την Περιφέρεια  στην Χαλκίδα. 

«Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη ούτε στις εξαγγελίες των κυβερνητικών παραγόντων ούτε στις υποσχέσεις διαφόρων εντολοδόχων τους ούτε στις περιφερειακές και δημοτικές αρχές. Το τελευταίο διάστημα ζήσαμε μία συνεχόμενη κοροϊδία. Πότε με την ανάθεση των αντιδιαβρωτικών έργων σε αναδόχους – χορηγούς επιχειρηματικούς ομίλους, πότε με την κατακόρυφη μείωση των υποσχόμενων μισθωμάτων για τα αντιδιαβρωτικά έργα, πότε με την ένταξη μας σε διάφορα προγράμματα αμφισβητούμενης εξασφάλισης του εισοδήματος μας» είπε στον χαιρετισμό του ο Βαγγέλης Γεωργαντζής, πρόεδρος του Σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών – Δασεργατών Ευβοίας.

«Γνωρίζουμε πως η ενότητά, η αλληλεγγύη, η οργάνωση στη βάση, η συλλογική οργή, η επιμονή και η αγωνιστικότητά μας είναι τα όπλα μας ώστε να μην ερημώσει και φτωχοποιηθεί περαιτέρω ο τόπος μας. Γνωρίζουμε πως όταν το ποτάμι της λαϊκής οργής φουσκώνει κανένα αντιπλημμυρικό έργο δεν σώζει καμία κυβέρνηση» ανέφερε στο κάλεσμά της η Συνέλευση Αγώνα Βόρειας Εύβοιας.