Εργατικό κίνημα
21/9: Τρία χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ / της Zackie Oh

21/9, Αθήνα, Μαζική διαδήλωση για τα τρία χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ / της Zackie Oh

Χιλιάδες διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας για την τρίτη επέτειο από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. Η συγκέντρωση ξεκίνησε από τη Γλάδστωνος, στο σημείο της δολοφονίας και στη συνέχεια μια μαζική και μαχητική πορεία πλημμύρισε τους κεντρικούς δρόμους βαδίζοντας μέχρι τη Βουλή διεκδικώντας να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη για τον άγριο ξυλοδαρμό της Zackie Oh.

Ανάμεσα στα συνθήματα που ακούγονταν ήταν “Στις 20 Οκτώβρη θα είμαστε όλα εκεί – Η Ζάκι ζει τσακίστε τους ναζί”, “Το κίνημα ζητάει δικαίωση – Οι φονιάδες του Ζακ στη φυλακή” και “Στην Ομόνοια δεν έγινε ληστεία – Μπάτσοι και αφεντικά κάναν δολοφονία”.

Δεκάδες οργανώσεις του ΛΟΑΤΚΙ+ και του γυναικείου κινήματος συμμετείχαν με τα πανό τους, καθώς και οργανώσεις της Αριστεράς και της αναρχίας. Η Πρωτοβουλία “Στη φυλακή οι δολοφόνοι της Zackie Oh” μοίρασε μαζικά προκήρυξη με την οποία καλεί στην καμπάνια για το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο της 9 Οκτώβρη, σε ανοιχτή σύσκεψη στις 12 Οκτώβρη για την οργάνωση της κινητοποίησης για τη δίκη και, φυσικά, στην πρώτη μέρα της δίκης στις 20 Οκτώβρη.

Διαβάστε την προκύρηξη της πρωτοβουλίας "Στη φυλακή οι δολοφόνοι της Zackie Oh".