Εργατικό κίνημα
22/9/21 – Απεργιακή κινητοποίηση e-food στην Αθήνα

Φωτό: Μάνος Νικολάου

Φωτογραφίες από τη σημερινή μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση – μοτοπορεία των εργαζόμενων της e-food στην Αθήνα. Κλιμακώνουν με 24ωρη πανελλαδική απεργία την Παρασκευή 24/9, ύστερα από τις επιτυχημένες κινητοποιήσεις σε πολλές μεγάλες πόλεις -Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χανιά, Λάρισα, κα.

Εκατοντάδες διανομείς με τα μηχανάκια τους πλημμύρησαν τους δρόμους τις Αθήνας στέλνοντας το μήνυμα στην e-food ότι οι εκβιασμοί δεν θα περάσουν, αλλά και στην κυβέρνηση ότι οι νόμοι τσακίζονται στον δρόμο. Συγκεντρώθηκαν αρχικά στο Πεδίον του Άρεως, έκαναν μια στάση στο Υπουργείο Εργασίας, όπου παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους και συνέχισαν στην Πατησίων και τη λεωφόρο Ηρακλείου για να φτάσουν στα κεντρικά γραφεία της e-food.
Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στα πεζοδρόμια σε όλη τη διάρκεια της μοτοπορείας. Με χειροκροτήματα, υψωμένες γροθιές, χαμόγελα και κινητά στο χέρι να τραβούν βίντεο, η υπόλοιπη εργατική τάξη και η νεολαία έδειξαν για ακόμη μια φορά τη συμπαράστασή τους στους διανομείς.
Αστυνομικές δυνάμεις είχαν κλείσει την Ηρακλείου, κοντά στα κεντρικά γραφεία, με κλούβες και ΜΑΤ, δείχνοντας την απροκάλυπτη στήριξη της κυβέρνησης στις αντεργατικές μεθοδεύσεις της εταιρίας, η οποία αρνιόταν να συναντήσει τους εργαζόμενους. Η μαχητικότητα όμως της κινητοποίησης τους ανάγκασε να κάνουν πίσω και να δεχτεί τους εκπροσώπους των σωματείων. Οι διαπραγματεύσεις δεν κατέληξαν και γι΄ αυτό συνεχίζουν με 24ωρη απεργία μεθαύριο.
 
Δείτε φωτογραφίες εδώ.
Διαβάστε περισσότερα στην Εργατική Αλληλεγγύη που κυκλοφορεί https://ergatiki.gr/article.php?id=24775&issue=1489