Εργατικό κίνημα
24/9/21 - Απεργία και μοτοπορεία e-food

24/9/21, απεργία efood. Φωτό: Μάνος Νικολάου

Φωτογραφίες από τον σημερινό γύρο του θριάμβου των εργαζόμενων της e-food στην Αθήνα (βίντεο εδώ). H μοτοπορεία ξεκίνησε από το Πεδίον του Άρεως, έκανε μια στάση στο Υπουργείο Εργασίας, συνέχισε Φιλελλήνων, Β. Κωνσταντίνου, Πανόρμου και Αλεξάνδρας, πραγματοποιώντας μια μεγάλη διαδρομή, ξεσηκώνοντας τον κόσμο στους γύρω δρόμους.

Οι μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις πανελλαδικά την Τετάρτη 22/9 και η κλιμάκωση με πανελλαδική 24ωρη απεργία σήμερα έφεραν μια τεράστια νίκη για τους εργαζόμενους της e-food. Από χθες κιόλας, η εταιρία αναγκάστηκε να δεσμευτεί, όχι μόνο ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, αλλά ότι θα προσληφθούν με συμβάσεις αορίστου χρόνου όλοι οι εργαζόμενοι, 2.016 τον αριθμό, λήγοντας ταυτόχρονα τη συνεργασία με το δουλεμπορικό γραφείο της MANPOWER GROUP.

Δεν τρόμαξε μόνο η e-food από την απεργιακή έκρηξη των διανομέων και την τρομερή συμπαράσταση του κόσμου, αλλά και η ίδια η κυβέρνηση του Μητσοτάκη και του Χατζηδάκη. Που είδε ότι τα σχέδια για κατάργηση των συμβάσεων και το τσάκισμα του συνδικαλισμού μπορούν να γκρεμιστούν σαν χάρτινος πύργος.

Αυτή η νίκη από την άλλη δυναμώνει συνολικά το στρατόπεδο της εργατικής τάξης, βάζοντας μια πολύτιμη εμπειρία στην φαρέτρα της. Επιβεβαιώνει την αντικαπιταλιστική Αριστερά και το δίκτυο της Καμαριέρας στον κλάδο που επέμενε και επιμένει ότι μπορούμε να νικήσουμε με όπλο την απεργία και τα συνδικάτα που μπαίνουν μπροστά.

Η στήριξη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Αγώνα στις εκλογές του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού ν.Αττικής, ψηφοδέλτιου που συμμετέχει η Καμαριέρα και η Αγωνιστική Συσπείρωση, βοηθάει αυτή την προοπτική. Βρείτε το ψηφοδέλτιο εδώ και τα εκλογικά κέντρα εδώ.