Εργατικό κίνημα
23/9/21 Συγκέντρωση των οι μεταναστριών σχολικών καθαριστριών του δήμου Αθηναίωνστο υπ.Εσωτερικών

Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης

Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποίησαν οι μετανάστριες σχολικές καθαρίστριες του δήμου Αθηναίων, που απολύονται μετά από δεκαετίες εργασίας επειδή δεν έχουν ελληνική ιθαγένεια.
Στο πλευρό τους βρέθηκαν εκπρόσωποι από πολλά εργατικά σωματεία και δημοτικές παρατάξεις, αντιρατσιστικές κινήσεις, αναμεσά τους η ΑΔΕΔΥ, η ΔΟΕ, το σωματείο σχολικών καθαριστριών, Β, Γ κι Ε ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ Α Αθήνας, Αριστοτέλης και Κ.Σωτηρίου, η ΚΕΕΡΦΑ, η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας κ.α.
"Ο αγώνας θα πρέπει να συνεχίσει μέχρι να γυρίσουν όλες στη δουλειά" ήταν το μήνυμα της ενημέρωσης από τον δικηγόρο των καθαριστριών, Θ.Καμπαγιάννη, μετά τη συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον υπουργό Βορίδη.
Η Επιτροπή Μεταναστριών/ών Καθαριστριών/ών Σχολείων Δήμου Αθήνας καλεί στην αυριανή συναυλία των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών.

Δείτε φωτογραφίες εδώ και το βίντεο με την ενημέρωση του Θανάση Καμπαγιάννη, δικηγόρου των μεταναστριών σχολικών καθαριστριών, μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας των εργατριών με τον υπουργό Εσωτερικών Βορίδη.