Περιβάλλον
Βαρυμπόμπη: Ούτε ένας μηχανικός

Αντιμέτωποι με τις πλημμύρες έρχονται μετά τις πυρκαγιές οι πυρόπληκτοι στην Βαρυμπόμπη, την Βόρειο Εύβοια, την Ηλεία. «Όταν ξεκίνησε να βρέχει καρδιοχτυπήσαμε. Και τελικά δυστυχώς το καρδιοχτύπι μετατράπηκε σε πόνο φοβερό. Καταστράφηκε και ό,τι είχε απομείνει» δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη η Δήμητρα Σιμιανοπούλου, πυρόπληκτη στην Βαρυμπόμπη. 

«Σε σπίτια καμένα χωρίς σκεπή, όπως το δικό μου, όλος αυτός ο κατακλυσμός έμπαινε μέσα, με αποτέλεσμα να διαβρώσουν τα πάντα: τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, τους τοίχους, τα χρώματα, φούσκωσαν τα πατώματα, δεν κλείνουν οι πόρτες κλπ. Μια τεράστια καταστροφή. Κι αυτό θα συνεχιστεί διότι δυόμισι μήνες μετά δεν έχει γίνει τίποτα. Μας είχαν πει ότι θα σπεύσουν τα συνεργεία. Όμως τα συνεργεία των μηχανικών της πολεοδομίας έχουν πάει στην Κρήτη -και λογικό το βρίσκω διότι η Κρήτη έχει μεγάλες ανάγκες. Θα μπορούσαν όμως να είχαν ανακοινώσει ότι προσλαμβάνουν, ας πούμε, 50 μηχανικούς και να είχαμε κάνει όλοι τη δουλειά μας. Αυτό δεν έγινε, αλλά εξοπλιστικά πήραμε. Με ένα φτερό απ’ τα Ραφάλ θα είχαμε κάνει τη δουλειά κι εμείς και η Κρήτη. Ακόμα πιέζουμε και πρέπει να συνεχίσουμε με επόμενο βήμα το συλλαλητήριο στις 6 Νοέμβρη στο Σύνταγμα».

Στη Βόρειο Εύβοια, εκδηλώσεις με θέμα  “Καταστροφές – Αποζημιώσεις” διοργάνωσε η  Συνέλευση Αγώνα Βόρειας Εύβοιας το Σάββατο 16/10 στην πλατεία της Αγίας Άννας και την Κυριακή 17 Οκτωβρίου στην πλατεία της Ιστιαίας. «Φοβού τους αναδόχους και δώρα φέροντες» και «Καμιά αλλαγή στην χρήση γης, το δάσος είναι και θα μείνει δημόσιο αγαθό» ήταν τα συνθήματα στα πανό της εκδήλωσης της Συνέλευσης που καλεί σε «μαζική αντίσταση στην επέλαση των αναδόχων – εταιρειών, αλληλεγγύη, αυτοοργάνωση, αξιοπρέπεια και αντίσταση για να διαμορφώσουμε ένα αύριο ίσο και δίκαιο για όλους και όλα».