Περιβάλλον
Αθήνα: Πλατάνια στην Πανεπιστημίου, λάσπες στις γειτονιές

«Χαιρέτα μου το Πλάτανο κύριε Μπακογιάννη. Λίγες ώρες βροχής ήταν αρκετές για πλημμυρίσουν δρόμοι, σχολεία, να διακοπεί το ρεύμα και το νερό και να παραλύσει ολόκληρη η Αθήνα συμπεριλαμβανομένου του Συντάγματος. Βλέπετε τόσο η κυβέρνηση όσο και ο δήμος Αθήνας ήταν απασχολημένοι οι μεν να παραγγείλουν φρεγάτες και να ξεπουλήσουν τη ΔΕΗ και οι δε να αναβαθμίσουν το “μεγάλο περίπατο” ή “μεγάλο περίδρομο”. 

Έτσι τα φρεάτια έμειναν βουλωμένα και ο κόσμος στο έλεος μιας μέτριας βροχόπτωσης που βαφτίσθηκε “ακραίο καιρικό φαινόμενο” για την περίσταση. Και ο δήμαρχος αφού πέταξε πλέον των 2 εκατομμυρίων ευρώ βάφοντας δρόμους, στήνοντας ζαρντινιέρες 500 ευρώ η μία και φυτεύοντας φοίνικες, αποφάσισε τώρα να τα ξηλώσει, να φαρδύνει κι άλλο τα πεζοδρόμια στενεύοντας το δρόμο και να φυτέψει πλατάνια αυτή τη φορά». 

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας, οι φτωχογειτονιές της οποίας χτυπήθηκαν από τις πλημμύρες της περασμένης εβδομάδας.  Ενδεικτική είναι και η ανάρτηση της Επιτροπής πολιτών γειτονιών Πατησίων που κατήγγειλαν ότι η καταιγίδα «επιβεβαίωσε όσα πολύ εύκολα φανταζόμασταν ότι θα συμβούν… Η βροχή τρέχει προς τις αίθουσες των πρόσφατα τοποθετημένων κοντέινερ στο 153 νηπιαγωγείο Αθήνας (πάρκο Ιακωβάτων)».

Μαζική ήταν η συμμετοχή την περασμένη Κυριακή 17/10 στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στο Τουρνουά Τένις Ελεύθερης Άθλησης που διοργάνωσαν οι αθλούμενοι στο Αττικό Άλσος, ενάντια στην έξωση της ελεύθερης άθλησης. Την προηγούμενη Κυριακή το τουρνουά παρεμποδίστηκε από 10 πάνοπλους αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), οι οποίοι δεν επέτρεπαν την είσοδο των αθλούμενων.