Γράμματα και σχόλια
Ραφήνα: Όχι στις διώξεις

Aπόπειρα εκφοβισμού και φίμωσης από τα δύο κυρίαρχα, συστημικά, κερδοσκοπικού χαρακτήρα, Μέσα Ενημέρωσης της περιοχής Ραφήνας-Πικερμίου δέχεται η atticavoice.gr, ένας ελεύθερος, μη κερδοσκοπικός, χώρος διακίνησης ιδεών.

 Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «To irafina.gr και το rpn.gr με όπλο μήνυση που κατέθεσαν, κατηγορούν την atticavoice.gr για συκοφαντική δυσφήμηση, επικαλούμενα σατιρικά κείμενα-γελοιογραφίες και άβολες, για αυτά τα Μέσα, αλήθειες. Τα πάντα συγκλίνουν στο ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη που εικάζουμε πως έχει κι άλλους ενορχηστρωτές, πέρα από τους δηλωμένους. Η atticavoice.gr είναι ένα από τα ελάχιστα διαδικτυακά μέσα που με συνέπεια δίνει φωνή σε όσους αντιστέκονται στα τερατώδη σχέδια που ετοιμάζουν για την Ανατολική Αττική, χάριν μιας επίπλαστης ανάπτυξης, διάφορα συμφέροντα που στοιχίζονται κάτω από τον ψευδεπίγραφο τίτλο του επενδυτή…», τονίζει.

Πραγματικά βγάζει μάτι το γεγονός ότι «στα συνημμένα στη μήνυση έγγραφα, περιέχονται οι γελοιογραφίες του συνεργάτη-σκιτσογράφου Θεοδόση Βρανά, με θητεία σε πολλά έντυπα, μεταξύ των οποίων το περιοδικό ΜΕΤΡΟ και οι εφημερίδες ΑΥΓΗ και ΕΘΝΟΣ, σκίτσα που σατιρίζουν τον νόμο Χατζιδάκη, την εκπαιδευτική πολιτική της Κεραμέως, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το δήμαρχο Ραφήνας» αλλά και «φωτογραφίες από μια μεγάλη διαδήλωση που έγινε στη Ραφήνα με αφορμή τα περσινά περιστατικά αστυνομικής βαρβαρότητας στη Νέα Σμύρνη».

«Η atticavoice.gr... απαιτεί από τα Μέσα αυτά να αποσύρουν τη μήνυση και να σεβαστούν το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών…».