Γράμματα και σχόλια
Μαρούσι: Η φίμωση δεν περνάει!

Μια σκανδαλώδης παρέμβαση έγινε στο δημοτικό συμβούλιο Αμαρουσίου την Πέμπτη 16/12, όταν η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου, Μάχη Νικολαράκου, ζήτησε να «χωροθετηθεί» η εξόρμηση της Εργατικής Αλληλεγγύης στην Ερμού! Η παρέμβαση της προέδρου έρχεται σαν συνέχεια του πρόσφατου περιστατικού προπηλακισμού σε βάρος της Α. Φράγκου από καταστηματάρχη και την κλήση της αστυνομίας.

Ούτε στο δημοτικό συμβούλιο βέβαια βρήκαν υποστήριξη αυτοί που θέλουν να φιμώσουν την επαναστατική αριστερά στο Μαρούσι. Με πλήθος τοποθετήσεων η αντιπολίτευση τόνισε ότι η χωροθέτηση της πολιτικής δράσης δεν είναι ανεκτή, ενώ ο δήμαρχος κράτησε μια μεσοβέζικη στάση λέγοντας ότι δεν χρειάζονται διοικητικά μέτρα. Πέρα από τον Γ. Νικολαράκο, αδελφό της προέδρου, αντιδήμαρχο πολιτισμού και πρώην πρόεδρο των εμπόρων, ο οποίος ψέλλισε ότι συμφωνεί να γίνει χωροθέτηση, κανένας από τη δημοτική αρχή δεν τόλμησε να στηρίξει το προκλητικό αίτημα της Μ. Νικολαράκου.

Η κίνηση «Εκτός των Τειχών» έβγαλε ανακοίνωση στην οποία τονίζει: «Η πολιτική συζήτηση είναι δικαίωμα και καθήκον των δυνάμεων που παλεύουν για έναν καλύτερο κόσμο. Ειδικά σε μια περίοδο σαν τη σημερινή, με τους χιλιάδες νεκρούς, θύματα της κυβερνητικής αδιαφορίας από τον κορονοϊό. Ειδικά όταν η Νέα Δημοκρατία έχει επιβάλει σιγή ιχθύος στα μεγάλα ΜΜΕ για τα εγκλήματά της και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ της δίνει εγκληματική συναίνεση».