Γράμματα και σχόλια
Αγ. Παρασκευή: Να σώσουμε τον Παιδικό Σταθμό

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο παιδικού σταθμού στην οδό Τρωάδος στην Αγ. Παρασκευή κάλεσε την Πέμπτη 19/5 ο Σύλλογος Γονέων Παιδικών Σταθμών της περιοχής. Περίπου 50 άτομα παρέστησαν στη συνεδρίαση του ΔΣ Παιδικών Σταθμών Αγ. Παρασκευής (ΠΑΙΣΔΑΠ), διαμαρτυρόμενοι για την ξαφνική απόφαση του δεξιού δημάρχου Ζορμπά για το κλείσιμο, μειώνοντας έτσι τον αριθμό των παιδιών που θα καλύψει του χρόνου ο δήμος.

Η απόφαση αυτή είναι όχι μόνο ακραία νεοφιλελεύθερη αλλά και σεξιστική καθώς δυσκολεύει ιδιαίτερα την ζωή των γυναικών εργαζόμενων που τα παιδιά τους θα απορριφθούν λόγω μείωσης του αριθμού. Συνδέεται με το συνολικό δόγμα της κυβέρνησης για λιγότερες δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες που θα οδηγούν τον κόσμο στους ιδιώτες, πληρώνοντας ακριβό αντίτιμο. 

Σύσσωμη η δημοτική αντιπολίτευση καταψήφισε το κλείσιμο, ενώ παρουσία είχαμε και ως δημοτικό σχήμα Φυσάει Κόντρα, παρά το γεγονός ότι δεν συμμετέχουμε στο ΔΣ του ΠΑΙΣΔΑΠ. Ανακοίνωση καταγγελίας εξέδωσε και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων του δήμου.

Νίκος Τουρνάς,
ΣΕΚ Αγ. Παρασκευής