Γράμματα και σχόλια
Σ.Σ.Ε.Τ.Ε.: Στηρίζουμε Αγωνιστική Προοπτική

16/6/20. Φωτό: Αρχείο Εργατική Αλληλεγγύη

Οι εκλογές στον, ίσως μεγαλύτερο, σύλλογο συνταξιούχων Τραπεζών μετά από πολλές αναβολές με κάθε τρόπο και δικαιολογία έρχονται σε μια περίοδο όπου η παγκόσμια οικονομική κρίση βαθαίνει, οι επιθέσεις στα εισοδήματα εργαζομένων και συνταξιούχων συνεχίζονται, κοινωνικά αγαθά ξηλώνονται, κεκτημένα με αγώνες για Υγεία, Παιδεία, Συλλογικές Συμβάσεις και Κανονισμοί εκχωρούνται στον ιδιωτικό τομέα και ένας πόλεμος στη γειτονιά μας συνεχίζεται απειλώντας μας με εμπλοκή λόγω των κυβερνητικών επιλογών.

Οι συνταξιούχοι της ΕΤΕ καλούνται να εκλέξουν ένα νέο ΔΣ που θα βρεθεί αντιμέτωπο με την κρίση που δημιούργησε η πραξικοπηματική διακοπή του ΛΕΠΕΤΕ από τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας και των νομοθετήσεων από διαδοχικές κυβερνήσεις υπέρ της Τράπεζας. Ποιοι μπορούν πράγματι να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις; 

Η απάντηση είναι αυτοί που έβαλαν πλάτη με τους αγώνες τους. Μαχητικά και στο δρόμο σε σύνδεση με το εργατικό κίνημα για συντάξεις, εργασία με δικαιώματα, με αντίσταση συνολική σε ό,τι επιχειρείται να διαλύσει τις ζωές τις δικές μας αλλά και των παιδιών μας. Οι αγώνες φέρνουν αποτελέσματα. Οι εργάτες της COSCO κατάφεραν μετά από πολύμηνες κινητοποιήσεις και απεργίες να αναγκάσουν την εταιρία να υπογράψει συλλογική σύμβαση με σημαντικές αυξήσεις όπως ακριβώς κατάφεραν να κάνουν οι εργαζόμενοι της e-food υποχρεώνοντας τους εργοδότες τους να κάνουν πίσω. Την ίδια ώρα, οι φοιτητικές εκλογές και οι εκλογές σε μια σειρά δημόσια νοσοκομεία έφεραν στο προσκήνιο εκείνες τις δυνάμεις που στο κέντρο τους βάζουν την δύναμη που έχουν οι από κάτω να επιβάλουν όταν κινούνται συλλογικά και μαχητικά.

Η Αγωνιστική Προοπτική είναι η κίνηση που προτείνει στις επικείμενες εκλογές τη μαχητική διεκδίκηση στα χέρια των ίδιων των συνταξιούχων και θέλει να γίνει με την εκλογή της στο νέο ΔΣ η “σφήνα” που θα συνδέσει τις μάχες των συνταξιούχων της ΕΤΕ με όλες εκείνες τις μάχες που έχουν ανοίξει και δίνονται από εργαζόμενους, νοσοκομειακούς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, συνταξιουχικές οργανώσεις. 

Η Αγωνιστική Προοπτική -με ένα ψηφοδέλτιο στο οποίο μετέχουν σε πολύ ψηλό ποσοστό γυναίκες, που η κρίση ρίχνει στις πλάτες τους ακόμα περισσότερα βάρη επιχειρώντας πισωγυρίσματα σε άλλες εποχές- καλεί όλες και όλους να στηρίξουν-ψηφίσουν και να εκλέξουν, για να πάμε αλλιώς- κόντρα σε αναθέσεις και προεκλογικές υποσχέσεις που θα επιχειρήσουν να μας δώσουν για λύσεις μετεκλογικά μέσα από το κοινοβούλιο. Για μια μαχητική εκπροσώπηση με αγώνες στα χέρια όλων μας. Στηρίξτε-Ψηφίστε Αγωνιστική Προοπτική! 

Ιωάννα Παυλοπούλου,
υποψήφια με την Αγωνιστική Προοπτική

ΑΘΗΝΑ 6,7,8 Ιούνη, γραφεία του Συλλόγου (Δραγατσανίου 8, 6ος όροφος) και κατά τόπους, 9πμ-6μμ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 6,7 Ιούνη, Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Εθν. Αμύνης 4), 9πμ - 6μμ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 6 Ιούνη, κατά τόπους εκλογικά κέντρα, 8.30πμ - 2μμ