Γράμματα και σχόλια
Δήμος Αθήνας: Παιδικές χαρές λαιμητόμοι

30 Mάη, Συγκέντρωση γονέων στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας. Φωτό: Μάνος Νικολάου

Δυναμική κινητοποίηση έξω από το δημοτικό συμβούλιο πραγματοποίησαν στις 30/5 γονείς μαζί με τα παιδιά τους μετά τον σοβαρό τραυματισμό 5χρονου μαθητή του 14ου δημοτικού σχολείου Αθηνών από σιδερένια καγκελόπορτα στην παιδική χαρά της οδού Δαφνομήλη την Παρασκευή 27/5. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αντιπροσωπεία των γονέων ζήτησε να ελεγχθούν τα πρακτικά για τη συντήρηση της παιδικής χαράς και απαίτησε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να δοθούν τα χρήματα ώστε να είναι λειτουργικές οι παιδικές χαρές.

«Έχουν γίνει εδώ και πολλά χρόνια εντατικές προσπάθειες από γονείς για αυτή την παιδική χαρά και το γηπεδάκι δίπλα, γιατί υπάρχουν συνεχώς προβλήματα, αλλά δεν έκανε τίποτα η δημοτική αρχή», δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη η Γιάννα Παπαδοπούλου, μέλος ΔΣ του συλλόγου γονέων 14ου δημοτικού. «Από το 2019 είναι επίσημα πιστοποιημένη από τον δήμο Αθηναίων, αλλά όχι μόνο συντήρηση δεν υπάρχει, ούτε καν καθαρισμός και φωτισμός. Είναι τυχαίο που δεν έχει πεθάνει κάποιο παιδί τόσο καιρό. Η πόρτα που έπεσε στο παιδί είναι μασίφ τρία μέτρα, έξι άντρες χρειάστηκαν για να τη σηκώσουν. Θα μπορούσε να έχει σκοτώσει όχι ένα, αλλά δεκαπέντε πεντάχρονα. Είναι όλοι οι γονείς αποφασισμένοι τώρα».

«Στην πόλη της Αθήνας όπου εκατομμύρια σπαταλήθηκαν μερικές εκατοντάδες μέτρα από την παιδική χαρά για να φυτευτούν φοίνικες σε πανάκριβες ζαρντινιέρες για να πρασινίσει τάχα ο Μεγάλος Περίπατος του Μπακογιάννη, στην πόλη που βρέθηκαν 120 εκατομμύρια για να γίνουν δώρο στη ΠΑΕ ΠΑΟ για νέο γήπεδο στον Ελαιώνα, δεν βρέθηκαν χρήματα για να συντηρηθεί μια παιδική χαρά ώστε τα παιδιά να παίζουν χωρίς να τους πλακώνουν πόρτες», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος στην Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας.