Γράμματα και σχόλια
Άρτα: Συνεχίζεται η δίκη για τον θάνατο του Χ. Ζορμπά

17/6, Άρτα. η δίκη για τον θάνατο του Χ. Ζορμπά. Φωτό: Εργατική Αλληλεγγύη

Την Παρασκευή 17/6 συνεχίστηκε η δίκη για το εργατικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή ενός ακόμη νέου εργάτη, του 29χρονου ηλεκτρολόγου Χρήστου Ζορμπά, που σκοτώθηκε στο εργοστάσιο "Ήπειρος" την 6/6/2020 στην Άρτα.

Ένας μαραθώνιος αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη για την οικογένεια του Χρήστου, ώστε να καταδικαστούν οι υπεύθυνοι για τον άδικο χαμό του. Θυμίζουμε πως ο ιδιόκτητης του εργοστασίου Παντελιάδης, όπως και ο διευθυντής του εργοστασίου, αλλά και ο τεχνικός ασφαλείας, διώκονται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Οι καταθέσεις των μαρτύρων βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ συγκλονιστικά στοιχεία έχουν παρουσιαστεί από την πλευρά της οικογένειας. Ανάμεσα στους μάρτυρες που εξετάστηκαν ήταν ο πραγματογνώμονας, ο οποίος έθεσε ως κεφαλαιώδες ζήτημα την ανυπαρξία ρελέ, τις πρόχειρες, παρωχημένες εγκαταστάσεις στο πατάρι που ο Χρήστος έχασε τη ζωή του, αλλά και το γεγονός ότι ήταν βάρδια μόνος του.

Συγκλονιστική ήταν η παρουσίαση ηλεκτρονικού μηνύματος όπου ο Χρήστος αναφερόμενος στην ημέρα του συμβάντος έγραφε σε φίλη του "Το Σάββατο είμαι μόνος μου βάρδια, ελπίζω να μην γίνει τίποτα".  

Κατέθεσε ακόμη ο πρόεδρος του Eργατικού Kέντρου Άρτας, Γιώργος Αλιφτήρας, αναφερόμενος στην εντατικοποίηση της δουλειάς και στις συνθήκες ασφάλειας.

Και σε αυτή τη δικάσιμο η αίθουσα ήταν κατάμεστη, μετά το κάλεσμα και του Eργατικού Kέντρου Άρτας. Η τοπική κοινωνία της Άρτας παρακολουθεί την εξέλιξη αυτής της δίκης, που αφορά τις συνθήκες εργασίας κάθε εργαζόμενου και εργαζόμενης, με αίτημα καμία ζωή να μην θυσιαστεί ξανά στην γαλέρα του κέρδους. Η επόμενη δικάσιμος έχει οριστεί για την Τετάρτη 22/6.