Γράμματα και σχόλια
Επιθέσεις Δοξιάδη, Γεωργιάδη στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Σε σχόλιο προχώρησε το Γραφείου Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μετά τις πρόσφατες επιιθέσεις του Αρίστου Δοξιάδη και του Άδωνι Γεωργιάδη στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Όπως αναφέρει:

«Στην Καθημερινή της Κυριακής 13/9, ο Αρίστος Δοξιάδης επιτίθεται προκλητικά στην Αριστερά και ειδικά στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 

Οι "γνήσιοι δημοκράτες" δεν μπορούν να συνυπογράφουν κείμενα και να συνομιλούν σε εκδηλώσεις με "ακτιβιστές", λέει προκλητικά φωτογραφίζοντας τον Θ. Καμπαγιάννη. Καταγγέλλει τους  οπαδούς μιας «αυταρχικής» ιδεολογίας όπως είναι, για τον Δοξιάδη, ο αντικαπιταλισμός  ("αυταρχικός αντικαπιταλισμός" είναι και ο τίτλος του  άρθρου).

Για τον κάθε Δοξιάδη η δημοκρατία κινδυνεύει από τους αντικαπιταλιστές και όχι από την κυβέρνηση των υποκλοπών, της φτώχειας, του ρατσισμού και της καταστολής!

Πρόγραμμα

Το πρόβλημα τέτοιων ακραίων νεοφιλελεύθερων, είναι το πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που απαιτεί κρατικοποίηση των επιχειρήσεων, χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο, ("αυτά που έλεγε ο Λένιν" φρίττει ο Δοξιάδης...). Και όχι φυσικά ο καπιταλισμός "που αλλάζει και γίνεται πιο ανοιχτός, παραγωγικός και συμπεριληπτικός"...

Σε ένα αντίστοιχο παραλήρημα ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι κάνει αντιπολίτευση όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που καταγγέλλει την Μενδώνη σαν αρχαιοκάπηλο!

Έχουν κάθε λόγο να φοβούνται οι υπερασπιστές του Μητσοτάκη και του άθλιου συστήματος που υπηρετεί. Η εργατική τάξη παλεύει κι έχει τη δύναμη να τσακίσει την κυβέρνηση και το κράτος της, να απλώσει τη δημοκρατία εκεί που δεν φτάνει ποτέ, μέσα στους χώρους δουλειάς και σε ολόκληρη την κοινωνία. Αυτή είναι η αντικαπιταλιστική ανατροπή, η στρατηγική για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης και το κόσμου της δουλειάς, για αυτή την προοπτική παλεύει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ!»