Περιβάλλον
Κάτω τα χέρια από τα Εξάρχεια

23/10, Πλατεία Εξαρχείων. Φωτό: Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων/fb

Μια μέρα γεμάτη ζωή, αλληλεγγύη και αντίσταση διοργανώθηκε την Κυριακή 23/10 στην πλατεία των Εξαρχείων από την ανοιχτή συνέλευση "Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων". Από το πρωί η πλατεία έσφυζε με δρώμενα όλων των ειδών (θεατρικά, μουσικά, παιδικές δραστηριότητες). Το μεσημέρι ακολούθησε περικύκλωση της πλατείας όπου κάτοικοι της γειτονιάς ενωμένοι με κορδέλες, πανό, τρικάκια και συνθήματα διαδηλώσανε την αντίθεσή τους στην καταστροφή της. 

Συμμετείχαμε στην κινητοποίηση με το πανό της “Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας” και παρεμβήκαμε στον κόσμο συνδέοντας τον αγώνα ενάντια στην καταστροφή των ελεύθερων χώρων και την καταστολή, με την συνολικότερη μάχη απέναντι στην κυβέρνηση της αστυνομοκρατίας, της ακρίβειας και του σεξισμού. Καλέσαμε όλους/ες στην πανεργατική απεργία στις 9/11 και στο μονοήμερο εκδηλώσεων που οργανώνει το ΣΕΚ «Κράτος και την Επανάσταση – Η πάλη για τη δημοκρατία σήμερα» στις 6/11. Η απεργία χρειάζεται να γίνει ο επόμενος μεγάλος σταθμός και γι’ αυτό το κίνημα. 

Το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν πολύ μεγάλο και ελπιδοφόρο. Πολλοί θέλανε να μάθουν περισσότερα κι αυτό φάνηκε κι από τα πολλά φύλλα της Εργατικής Αλληλεγγύης που διακινήθηκαν. Με αυτόν τον αέρα αισιοδοξίας θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη στην γειτονιά και συνολικότερα, μέχρι να ανατρέψουμε την κυβέρνηση και τα σχέδιά τους.

Σωκράτης Ταγκόπουλος,
μέλος τ.π. ΣΕΚ Εξαρχείων, κοινοτικός σύμβουλος 1ου διαμερίσματος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας