Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Δικαιοσύνη για τον Ναζίρ

3/8, Δικαστήρια Ευελπίδων, συμπαράσταση στον Ναζίρ. Φωτό: Αλέκος Κοροβέσης

Συγκέντρωση συμπαράστασης πραγματοποιήθηκε το πρωί της 3ης Αυγούστου στα δικαστήρια της Ευελπίδων-μέρα εκδίκασης της μήνυσης που υπέβαλε ο μετανάστης εργάτης Ναζίρ Αχμέντ ενάντια στο αφεντικό του για την ρατσιστική-εργοδοτική επίθεση που δέχτηκε. Με πανό συμμετείχε η Καμαριέρα, αντικαπιταλιστικό δίκτυο στον επισιτισμό-τουρισμό μαζί με μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας "Η Ενότητα" και της ΚΕΕΡΦΑ. Η δίκη αναβλήθηκε εκ νέου με νέα δικάσιμο στις 3/4/2024 λόγω έλλειψης διερμηνείας από τα ελληνικά στα Ουρντού. Συνεχίζεται η μάχη για δικαιοσύνη στον Ναζίρ και για να τιμωρηθεί ο τραμπούκος εργοδότης.

«Ευχαριστώ πολύ όλους που είναι εδώ σήμερα στη συγκέντρωση συμπαράστασης. Η υπόθεση ενάντια στην ρατσιστική εργοδοτική βία δεν είναι μόνο δική μου, δέχτηκα επίθεση με μπουνιές και βρισιές από το αφεντικό μου επειδή ζήτησα τα δεδουλευμένα μου, μου κατέστρεψε το μηχανάκι με το τζιπ του, θέλω να πάει στη φυλακή. Από τη ζημιά που μου έκανε δε θα μπορώ να δουλέψω για τουλάχιστον ένα μήνα, θέλω την αποζημίωση τώρα που έχω ανάγκη τα χρήματα που έχω δουλέψει και όχι σε τρία χρόνια. 

Ενωμένοι

Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε κινητοποιήσεις Έλληνες και μετανάστες ενωμένοι μόνο έτσι μπορούμε να σταματήσουμε τις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις», είπε ο Ναζίρ θύμα της ρατσιστικής-εργοδοτικής επίθεσης. 

«Είμαστε σήμερα εδώ αρκετός κόσμος Έλληνες και Πακιστανοί στη δικάσιμο της μήνυσης του Ναζίρ Αχμέντ που δέχτηκε ρατσιστική επίθεση από το αφεντικό του» είπε στην εργατική αλληλεγγύη ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας ¨Η Ενότητα¨. «Θα συνεχίσουμε να δίνουμε αυτή τη μάχη μέχρι το τέλος για να δικαιωθεί ο Ναζίρ, να τιμωρηθεί ο εργοδότης, να σταματήσει ο ρατσισμός και ο φασισμός».

«Σήμερα ήρθαμε για να δικάσουμε ένα αδίκημα που έγινε από τη μεριά της εργοδοσίας σε βάρος του μετανάστη εργάτη Ναζίρ Αχμέντ το οποίο ενέχει στοιχεία ρατσισμού» δήλωσε ο δικηγόρος Γιάννης Κάστανος. «Πρόκειται για, μία από τις δυστυχώς συνηθισμένες περιπτώσεις που ο εργοδότης εκμεταλλεύεται αφενός την δύναμη του και πολύ περισσότερο το γεγονός της αδυναμίας ενός ανθρώπου που είναι μετανάστης και αυτό αυξάνει τα ρατσιστικά ένστικτα και συναισθήματα. Αυτό το οποίο εμείς από πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας από την πλευρά του παθόντος περιμένουμε να υπάρξει από την δικαιοσύνη είναι η παραδειγματική τιμωρία του δράστη, να αναγνωριστεί η εξύβριση, η επικίνδυνη σωματική βλάβη και πολύ βασικό ότι όλα αυτά εγίναν με τα χαρακτηριστικά του ρατσιστικού κινήτρου. Ελπίζουμε ότι θα καταδειχτεί η αλήθεια, τα γεγονότα είναι ξεκάθαρα από τη δικογραφία και θα αποδοθεί δικαιοσύνη».