Η Αριστερά
Πειραιάς: Δυνατή «Ανταρσία στο Λιμάνι»

Διαδήλωση στον Πειραιά την Πρωτομαγιά

Η «Ανταρσία στο Λιμάνι» πρωτοστάτησε στην οργάνωση των αγώνων όλα τα τελευταία 4 χρόνια στον Πειραιά. Στους δρόμους και στις κινητοποιήσεις, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο με τον Θανάση Διαβολάκη, η «Ανταρσία στο λιμάνι» δεν εμφανίζεται ξαφνικά τώρα στις δημοτικές εκλογές αλλά μπήκε μπροστά σε κάθε μάχη για το δυναμωμα του εργατικού κινήματος και των κινημάτων στον Πειραιά.

Στους συνεχείς αγώνες ενάντια στο λιμάνι στην Πειραϊκή και στο Master Plan της Cosco. Aπό τους αγώνες ενάντια στην περιβαλλοντικη καταστροφή μέχρι τις πύλες του λιμανιού, στις απεργίες στο λιμάνι της Cosco, στις απεργίες των ναυτεργατών και των εργαζομένων στη ζώνη του Περάματος. Σε κάθε απεργία οργανώνουμε την συμπαράσταση, σε κάθε απεργία μπροστά για τα εργατικά δικαιώματα ενάντια στις επιθέσεις κυβέρνησης και καπιταλιστων.

Δώσαμε αγώνες διεκδικώντας ελεύθερους χώρους όπως στο Παλατάκι, μάχες για να σπάσουμε την καραντίνα και τον αυταρχισμο την περίοδο της πανδημίας. Βρεθήκαμε έξω από τα νοσοκομεία Μεταξά και Τζάνειο διεκδικώντας λεφτά για την Υγεία, μέτρα προστασίας ενάντια στην ιδιωτικόποιηση των νοσοκομείων.

Στηρίξαμε τους αγώνες των εργαζομένων στους δήμους, αγώνας για μαζικές προσλήψεις, αυξήσεις και μονιμοποιήσεις, για δήμους που θα καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων και όχι τα συμφέροντα των εφοπλιστών. Μπήκαμε μπροστά στην αντιφασιστική και αντιρατσιστική πάλη με συνεχείς επισκέψεις στο καμπ των προσφύγων στο Σχιστό, με αντιφασιστικές συγκεντρώσεις ενάντια στην φασιστική απειλή στις γειτονιές του Πειραιά.

Μαζί με τους μαθητές και τη νεολαία στον ξεσηκωμό ενάντια στο έγκλημα στα Τέμπη, στις απεργίες και στον αγώνα ενάντια στον σεξισμό και την γυναικεία καταπίεση.

Αυτούς τους αγώνες θα συνεχίσουμε για να δυναμώσει η αυτοπεποίθηση των από τα κάτω ενάντια στην κυβέρνηση και το σύστημα που καθημερινά δολοφονούν. Δυνατή «Ανταρσία στο Λιμάνι», δυνατοί αγώνες για να φτάσουμε μέχρι τη νίκη και την συνολική ανατροπή!

Παντελής Παναγιωτακόπουλος, υποψήφιος με την «Ανταρσία στο Λιμάνι»