Στις 19/10 εκδικάζεται η έφεση του νεοναζί Παπαδιονυσίου, ο οποίος ηγήθηκε του τάγματος εφόδου που επιτέθηκε σε εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ στο Νέο Ηράκλειο πριν δύο χρόνια, τραυματίζοντας τέσσερις συντρόφους. Η επίθεση είχε καταγραφεί σε βίντεο από τα κινητά των παρευρισκομένων και είχε προκαλέσει αντιφασιστική οργή σε όλη τη χώρα. Να καταδικαστούν ξανά οι φασίστες διεκδικεί η ΚΕΕΡΦΑ, η οποία καλεί σε οικονομική ενίσχυση για τα δικαστικά έξοδα (Μπορείτε να ενισχύσετε εδώ: tinyurl.com/dikineoiraklio).
«Στις 3 Οκτώβρη 2021, παραμονές της πρώτης επετείου της καταδίκης της ΧΑ ως εγκληματική οργάνωση, η ΚΕΕΡΦΑ Βορείων Προαστίων δέχτηκε δολοφονική φασιστική επίθεση από τάγμα εφόδου της Propatria. Επικεφαλής των 15 περίπου επιτιθέμενων ήταν ο Μάριος Παπαδιονυσίου, πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής. Οι φασίστες χτύπησαν άγρια τον Σ. Χατζηδήμου και τον Θ. Λυκογιαννάκη και συνολικά έστειλαν 4 άτομα στο νοσοκομείο. Έσπασαν το τραπεζάκι και τη μικροφωνική. Ο Μ. Παπαδιονυσίου ήταν πρωταγωνιστής στον ξυλοδαρμό, ήταν αυτός που έδωσε το παράγγελμα λήξης της επίθεσης και πριν αποχωρήσει ταχύτατα μαζί με όλο το φασιστικό τάγμα χαιρέτισε ναζιστικά.
Μετά την άμεση αντίδραση της γειτονιάς και τη δημοσιότητα που το αντιφασιστικό κίνημα έδωσε στην επίθεση, ο φασίστας Παπαδιονυσίου συνελήφθη και δικάστηκε με την διαδικασία του αυτόφωρου. Καταδικάστηκε για τις κατηγορίες της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξης κοινής ειρήνης και παράνομης οπλοκατοχής σε 36 μήνες φυλάκιση με αναστολή. Στις 19 Οκτώβρη εκδικάζεται η έφεσή του.
Η ΚΕΕΡΦΑ Βορείων Προαστίων κάνει καμπάνια κάλυψης των δικαστικών της εξόδων για την εκπροσώπησή της σε αυτές τις υποθέσεις, με πρώτο σταθμό το να λάβει ο Παπαδιονυσίου την ίδια ακριβώς ποινή στο εφετείο. Η μάχη να τσακιστούν τα τάγματα εφόδου σε κάθε γειτονιά είναι πιο επίκαιρη από ποτέ».
Την ίδια μέρα, στις 19/10 συνεχίζεται στο Εφετείο η δίκη της Χρυσής Αυγής σε β’ βαθμό μετά τη διακοπή λόγω των τοπικών εκλογών. Εκτός από την Πέμπτη το δικαστήριο θα συνεδριάσει και στις 20, 23 και 30 Οκτωβρίου.
• Πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης της ΚΕΕΡΦΑ Β.Π.
Παρασκευή 27/10, 11μμ, Θέατρο Εμπρός