Δύο εργαζόμενοι τραυματίστηκαν στο κεφάλι στα πλατό της ξένης σειράς «HOUSE OF DAVID», που την έχει αναλάβει η γνωστή πλέον για τις κακές συνθήκες εργασίας ελληνική εταιρεία παραγωγής «Αργοναύτες».
Το Σωματείο Εργαζομένων στον Οπτικοακουστικό τομέα «Κλακέτα» κάλεσε κινητοποίηση στα γραφεία της εταιρίας στις 19/7, ενώ στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Αυτά είναι τα διαβόητα "μέτρα προστασίας" που διαβεβαίωνε ότι είχε πάρει η παραγωγή των "Αργοναυτών". Αυτή είναι η απάντηση στο "δίλημμα": "Επενδύσεις με δικαιώματα ή επενδύσεις χωρίς δικαιώματα".
Μετά από τέσσερα(!) "μεμονωμένα" περιστατικά, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ασφάλεια για τους "σωτήρες" μας, είναι κόστος. Σε συνέχεια των αισχρών τακτικών τους ενάντια σε συνάδελφισσα που υπερασπίστηκε την Παλαιστίνη. Σε συνέχεια του περιστατικού με συναδέλφισσα που παραλίγο να αρπάξει φωτιά. Σε συνέχεια των ανησυχιών των εργαζομένων για τα βαρέα μέταλλα που ανέπνεαν καθημερινά επί 12 και 14 ώρες. Σε συνέχεια των καταγγελιών από σχεδόν όλα τα τμήματα, η τακτική του "δεν βλέπω, δεν άκουσα, δεν είδα", λαμβάνει τέλος.
Δεν θα περιμένουμε να θρηνήσουμε νεκρό, για να είχαμε να λέγαμε. Κανένας μας να μη δεχτεί την κανονικότητα της εργοδοσίας, ως δική μας κανονικότητα. Η 6ήμερη εργασία, που από καιρό μας έχει επιβληθεί και τώρα νομιμοποιεί η κυβέρνηση, τα 12ωρα που μας συντρίβουν δεν πρέπει να περάσουν άλλο. Εμείς που παράγουμε τα έργα, εμείς που μόνο η δική μας δύναμη τα κάνει πραγματικότητα, εμείς πρέπει να βάλουμε τις κόκκινες γραμμές μας. Εδώ και τώρα οι "Αργοναύτες" να απολογηθούν αντί να κρύβονται πίσω από τις κουρτίνες των γραφείων τους».

