Ζούμε ανάμεσα σε νεκρούς παλεύοντας για δικαίωση σε μία κοινωνία της σήψης του καπιταλισμού που η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία αξία μετριέται σαν νούμερο για τα ταμεία που το μόνο που τους νοιάζει είναι οι καρέκλες τους και οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί.
Ένα ολόκληρο κράτος ξέρει καλά το μηχανισμό για να συγκαλύπτει τα εγκλήματά του. Τα 57 θύματα των Τεμπών δεν θα ξεχαστούν, είναι πολύ οι νεκροί για να περάσει έτσι.
Εγώ ο αδερφός του αδικοχαμένου Μανώλη Αφράτη παλεύω εδώ και 5 χρόνια μέχρι σήμερα για να αποδείξουμε τα αυτονόητα: Ότι το κεφάλαιο και το κράτος δολοφονούν και συγκαλύπτουν και η συνταγή είναι ίδια. Δικαστικοί, αστυνομικοί, εμπειρογνώμονες και όλοι οι υπόλοιποι καλοθελητές συγκαλύπτουν και γλύφουν τα χέρια του κεφαλαίου για να πάρει ο επόμενος σειρά. Αλλά ο λαός δεν ξεχνά. Αυτό φάνηκε την Παρασκευή 28 Φλεβάρη. Δεν είναι μόνο τα Τέμπη είναι όλα τα υπόλοιπα που έχουνε ταΐσει το λαό για να κάθονται στις καρέκλες τους.
Δικαίωση για τα 57 θύματα των Τεμπών, δικαίωση για την εργοδοτική δολοφονία του Μανώλη Αφράτη, που η οικογένειά του παλεύει να δικαιώσει για άλλη μία φορά τη μνήμη του δικού της ανθρώπου που έχασε τη ζωή του σε ένα φορτηγό νεκροφόρα όταν έμεινε χωρίς φρένα πέρα των άλλων ελλείψεων. Στις 18 Μαρτίου κρίνεται στο εφετείο των Χανίων η έφεση του κατηγορουμένου εργοδότη από το Ρέθυμνο που καταδικάστηκε 2 χρόνια με αναστολή. Τόσο κοστίζει η ανθρώπινη ζωή.
Αυτή η δικαίωση δεν είναι μόνο για τον αδερφό μου που έλιωσε στο χώμα στα 37 του χρόνια, είναι για όλους τους υπόλοιπους, γιατί μπροστά στο κέρδος η ανθρώπινη ζωή δεν μετράει.
Στις 18/3/25 ώρα 9πμ στα Χανιά θα είμαστε εκεί ακούγοντας τις άλλες απόψεις που δεν σέβονται τη μνήμη του νεκρού εργαζόμενου και λένε τα δικά τους σπιλώνοντας τη μνήμη του δικού μας ανθρώπου άλλη μία φορά για να γλιτώσουν το τομάρι τους.
Αυτήν τη μέρα σας θέλουμε όλους στο πλευρό μας. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, σας ευχαριστώ πολύ.
Στέλιος Αφράτης