Διεθνή
Οι δολοφονίες δεν σταματούν τον αγώνα των Κούρδων

Την Κυριακή 29/11, ο κούρδος ακτιβιστής και δικηγόρος Ταχίρ Ελτσί, έκανε δηλώσεις στον Τύπο για την ανάγκη να σταματήσουν οι συγκρούσεις στη Νοτιοανατολική Τουρκία. 
 
«Δεν θέλουμε όπλα, μάχες, επιχειρήσεις σε αυτόν τον ιστορικό και πανάρχαιο τόπο της ανθρωπότητας, που έχει φιλοξενήσει τόσους πολιτισμούς. Θέλουμε αυτή η περιοχή να μείνει μακριά από πολέμους, όπλα ή εκστρατείες». Αυτές έμελλε αν είναι και οι τελευταίες του φράσεις πριν πέσει νεκρός από πυροβολισμό παρακρατικών στο πίσω μέρος του κεφαλιού. 
 
Ένα μήνα πριν, ο μαχητικός δικηγόρος είχε μιλήσει στην τηλεόραση για τις χιλιάδες απειλές που δεχόταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και από τηλεφώνου. Χαρακτηρίστηκε προαναγγελθείσα δολοφονία. Ο λόγος απλός, τους τελευταίους δύο μήνες ο Έλτσι είχε γίνει θύμα μιας γιγαντιαίας επιχείρησης στοχοποίησης από τα κυβερνητικά  και ακροδεξιά ΜΜΕ επειδή…είπε ότι το PKK δεν αποτελεί τρομοκρατική οργάνωση. Για τη δήλωσή του αυτή μάλιστα κινδύνευε με ποινή 7,5 χρόνων! 
 
Τώρα ο Έλτσι είναι νεκρός, αλλά όχι ξεχασμένος. Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι αψήφησαν τον φόβο και πήγαν στην κηδεία του στο Ντιγιάρμπακιρ μετατρέποντάς την σε διαδήλωση δείχνοντας για ακόμα μια φορά ότι η κρατική και παρακρατική καταστολή δεν μπορούν να σταματήσουν το κίνημα στην Τουρκία και το Κουρδιστάν.