Εργατικό κίνημα
Συνέλευση ΕΕΔΑ 11/4

11/4, Συνέλευση της ΕΕΔΑ

Εκατοντάδες εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου Αθήνας, μέλη της Ένωσης Εργαζόμενων Δήμου Αθήνας (ΕΕΔΑ) συμμετείχαν στο κάλεσμα του σωματείου για συνέλευση την Πέμπτη 11/4 σε δημοτική αίθουσα στην Ιερά Οδό, στέλνοντας δυνατό μήνυμα ενάντια σε κάθε είδους ιδιωτικοποίηση ή ΣΔΙΤ. 

Η ΕΕΔΑ κάλεσε όλους τους υποψήφιους δημάρχους να τοποθετηθούν πάνω στα βασικά ζητήματα λειτουργίας των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου ενάντια σε κάθε σκέψη για είσοδο των εργολάβων και του ιδιωτικού κεφαλαίου στις υπηρεσίες του Δήμου. 

Φυσικά ούτε ο φασίστας Κασιδιάρης, ούτε ο εκπρόσωπος της νεοφιλελεύθερης δεξιάς Μπακογιάννης, δεν τόλμησαν να πατήσουν το πόδι τους στην Ιερά Οδό. Οι δηλώσεις του Μπακογιάννη άλλωστε για ξεπούλημα κάθε δημόσιας και κοινωνικής υπηρεσίας είναι ξεκάθαρες και δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες.  Ξεκάθαρη ήταν η τοποθέτηση του Πέτρου Κωνσταντίνου υποψήφιου δήμαρχου με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, που τόνισε πως η δύναμη των συνδικάτων και των εργαζόμενων είναι αυτή που μπορεί να σταματήσει κάθε σκέψη για ιδιωτικοποίηση.

"Χρειάζεται να θυμήσουμε τη μεγάλη κατάληψη του Δήμου της Αθήνας το 2011 που κέρδισε την μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων. Τέτοιους αγώνες χρειάζεται να ετοιμάζουμε την επόμενη περίοδο. Σαν Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις κάθε διεκδίκηση, κάθε αίτημα που πάλεψαν οι εργαζόμενοι του Δήμου της Αθήνας.

Θα συνεχίσουμε στο πλευρό σας ενάντια σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των δημοτικών υπηρεσιών, ενάντια σε κάθε προσπάθεια απόλυσης. Στηρίζουμε τους συμβασιούχους του Δήμου Αθήνας στον αγώνα τους για μονιμοποίηση και ζητάμε χιλιάδες μόνιμες μαζικές προσλήψεις σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου".