Διεθνή
Ένας κόσμος σε αναβρασμό

Ιράκ

Ένας κόσμος σε αναβρασμό! Η προηγούμενη βδομάδα ήρθε να επιβεβαιώσει το εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους του περιοδικού Σοσιαλισμός από τα Κάτω. 

Ιράκ

17 Νοέμβρη, Διαδηλωτές υψώνουν οδοφράγματα σε μια από τις πιο βασικές αρτηρίες του Ιράκ. Μετά από ασταμάτητες μαζικές διαδηλώσεις και πάνω από 300 νεκρούς, από τη Δευτέρα διαδηλωτές έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στο λιμάνι του Ουμ Κασρ, το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας, και σε σημαντικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις. Ταυτόχρονα οργανώνονται απεργίες στα σχολεία και στο Δημόσιο, ενώ σε πολλές πόλεις τα μαγαζιά παραμένουν κλειστά και οι τράπεζες υπολειτουργούν. Ο κόσμος ζητάει την πτώση του καθεστώτος που κληροδότησε η αμερικάνικη εισβολή και κατοχή.


 

Παρίσι

17 Νοέμβρη, τα Κίτρινα Γιλέκα ξεχύνονται στους δρόμους του Παρισιού κόντρα στην αστυνομοκρατία του Μακρόν στην επέτειο του ενός χρόνου από την γέννηση του κινήματος ενώ ακολουθεί γενική απεργία στις 5 Δεκέμβρη


 

Μπολόνια

14 Νοέμβρη, Πάνω από 15.000 διαδηλωτές λένε στη Μπολόνια ένα βροντερό αντιφασιστικό ΟΧΙ στο Σαλβίνι για να ακολουθήσει τις επόμενες μέρες η Μόντενα.