στη ΔΕΗ

Το μπλοκ της ΓΕΝΟΠ διαδήλωσε στην κεφαλή της πορείας των συνδικάτων από το Πεδίο του Αρεως δείχνοντας ότι η μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ είναι στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης με την κυβέρνηση και την τρόικα. Από την προσυγκέντρωση στα γραφεία της Ομοσπονδίας μέχρι το τέλος της διαδήλωσης, οι εργαζόμενοι δημιούργησαν κοινό μπλοκ ενέργειας με τους εργαζόμενους των ΕΛΠΕ.

«Είναι απαράδεκτα τα σχέδια της κυβέρνησης. Ο λαός θα αντισταθεί. Είναι τα πράγματα δύσκολα, αλλά δεν μπορεί ο κόσμος να πληρώσει τη νύφη, ενώ άλλοι τα φάγανε» μας είπε ο Μπάμπης Θανασούλας, εργαζόμενος στη ΔΕΗ. «Θα υπάρξει εργατική απάντηση. Θα παλέψουμε και θα αγωνιστούμε όλοι ενωμένοι να τα ανατρέψουμε». Αυτό είναι το κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στους εργαζόμενους της ΔΕΗ. Ολοι περιμένουν από το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ να κηρύξει τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που έχει υποσχεθεί για να ανατραπεί η επίθεση.

Η αναγκαιότητα η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ να πάρει αυτή την απόφαση φαίνεται από τις τελευταίες επαφές Παπακωνσταντίνου-τρόικας για το νέο Μνημόνιο. Οπως αναφέρουν όλα τα δημοσιεύματα, στο κέντρο των πιέσεων της τελευταίας είναι η επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων για την εξοικονόμηση 50 δις ευρώ. Με την ΔΕΗ να είναι στο κέντρο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, είναι φανερό ότι τα σχέδια ξεπουλήματος της επιχείρησης καταστρώνονται με γοργούς ρυθμούς.

Γι' αυτό δεν υπάρχει κανένας λόγος για την ηγεσία της ΓΕΝΟΠ να περιμένει την κατάθεση των μέτρων στην Βουλή για να ξεκινήσει τον αγώνα. Από την καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών, τις συναντήσεις με φορείς και κόμματα και τις συμβολικές διαμαρτυρίες, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ πρέπει να προχωρήσουν στην απεργία διαρκείας τώρα.