Στάση στα Ναυπηγεία

Στάση εργασίας και μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 5 Απρίλη οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ενάντια στην απόφαση της ιδιοκτήτριας εταιρείας AbuDhabi Mar να επιβάλει εκ περιτροπής εργασίας μία φορά την εβδομάδα, με ημερομηνία έναρξης τις 18 Απριλίου.

“Η συγκέντρωση σήμερα γίνεται μετά την επιστολή της εργοδοσίας για εκ περιτροπής εργασία μία μέρα τη βδομάδα”, μας είπε η Δανάη Χουτζούμη από το τμήμα υποβρυχίων, μέλος του ΔΣ του Σωματείου “Η Τρίαινα” με την παράταξη Νέο Κίνημα Αλλαγής.

“Η συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου απέρριψε την απόφαση αυτή, ακολούθησε συνάντηση με τη Διοίκηση της εταιρίας όπου τονίσαμε ότι πρέπει να αποσυρθεί αυτό το μέτρο της απόλυτης εξαθλίωσης για τους εργαζόμενους και ότι από τη μεριά μας βάζουμε θέμα γενικής ΣΣΕ. Δεν συζητάμε για εκ περιτροπής εργασίας, δεν παζαρεύουμε καμιά μείωση στο μεροκάματο μας, ζητάμε την επιστροφή στο Ναυπηγείο των 160 εργαζόμενων του τροχαίου υλικού με τα ίδια εργασιακά δικαιώματα.

Η συμμετοχή στην στάση εργασίας σήμερα είναι 100%, είμαστε όλοι ενωμένοι στα κοινά μας αιτήματα, τις επόμενες μέρες θα γίνει έκτακτο ΔΣ για να εκτιμήσουμε την κατάσταση και να συνεχίσουμε ίσως και με έκτακτη γενική συνέλευση. Σαν Νέο Κίνημα Αλλαγής προτείνουμε στην περίπτωση που η εργοδοσία επιμείνει στο μέτρο να κλιμακώσουμε με κατάληψη στο Ναυπηγείο”.