Τουρκία: Αλληλεγγύη με τον Κουρδικό λαό

Η συνιδρύτρια του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) Σακινέ Τζανσέζ, η εκπρόσωπος του Εθνικού Κονγκρέσου του Κουρδιστάν (ΚΝΚ), Φιντάν Ντοάν, και η Λειλά Σειλεμέζ δολοφονήθηκαν σε ένοπλη επίθεση κατά του Κουρδικού Γραφείου Ενημέρωσης στο Παρίσι.

Ο σκοπός αυτής της δολοφονίας είναι ξεκάθαρα να σαμποταριστούν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και του PKK. Τέτοιες υπονομευτικές δράσεις ήταν αναμενόμενες από τότε που ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του ηγέτη του PKK, Αμπντουλάχ Οτζαλάν, και της τουρκικής κυβέρνησης, διαπραγματεύσεις που προκάλεσαν στη χώρα διάχυτη αισιοδοξία για το τέλος του τριαντάχρονου πολέμου που έχει οδηγήσει στο χαμό 40 χιλιάδες ζωές.

Απλά και μόνο το ξεκίνημα ενός σοβαρού διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών -ούτε καν η λύση του κουρδικού ζητήματος- έχει ανησυχήσει και πανικοβάλει τους πολεμοκάπηλους.

• Οι σφαίρες έπεσαν στην προσπάθεια να διακοπούν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

• Αυτοί που τις έριξαν πρέπει να βρεθούν χωρίς καθυστέρηση.

• Η τουρκική κυβέρνηση πρέπει να εγγυηθεί την ασφάλεια των Κούρδων διαπραγματευτών.

• Οι διαπραγματεύσεις πρέπει να επιταχυνθούν και να γίνουν διαφανείς, ώστε οποιοδήποτε παρόμοιο σαμποτάζ να μην μπορεί να λειτουργήσει.

Εκατομμύρια Κούρδοι και Τούρκοι είναι υπέρ της ειρήνης. Ο δρόμος για την ειρήνη και για να σταματήσουμε επόμενες απόπειρες σαμποτάζ είναι να βγούμε στους δρόμους, να φωνάξουμε ακόμη πιο δυνατά για την ειρήνη, να χτίσουμε την αλληλεγγύη με τον Κουρδικό λαό.

Επαναστατικό Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (DSIP)