Εργατικό κίνημα
Κατάληψη στη Γενική Ανακύκλωση

Συγκέντρωση και κατάληψη στο εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο, πραγματοποίησαν οι εργάτες της Γενικής Ανακύκλωσης Α.Ε, τη Δευτέρα 29/12, μαζί με το Συντονισμό Ενάντια στα Κλεισίματα και τις Διαθεσιμότητες και συνδικαλιστές από το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας.

\r\n
\r\n
Οι εργάτες της επιχείρησης Γενική Ανακυκλώσεως ΑΕ, στην συντριπτική τους πλειοψηφία μετανάστες από το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και την Ινδία, βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις εδώ και δεκαπέντε μέρες, διεκδικώντας την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους, το δώρο χριστουγέννων και τη συνέχιση των συμβάσεών τους που λήγουν την περίοδο από 27/12 έως 4/1.
\r\n
Η εργοδοσία δεν δίστασε μάλιστα να προκαλέσει φέρνοντας τα ΜΑΤ τις πρώτες μέρες των κινητοποιήσεων.
\r\n

Απλήρωτοι

\r\n
Ο εργοδότης Δ. Λαζόπουλος έχει πάγια τακτική να αφήνει τους εργάτες απλήρωτους. Το ίδιο είχε κάνει και πρίν απο οκτώ μήνες αναγκάζοντας τους εργάτες να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις και τότε. Αναγκάστηκε μετά απο πολυήμερες απεργίες να πληρώσει ένα κομμάτι εργατών αλλά ακόμη και σήμερα υπάρχουν εργαζόμενοι που διεκδικούν δικαστικά τα δεδουλευμένα τους.
\r\n
 
\r\n
Απέναντι στις διεκδικήσεις των εργατών η απάντηση της εργοδοσίας είναι οι απειλές ότι θα κλείσει το εργοστάσιο. Την ίδια στιγμή όμως, η επιχείρηση, από τις μεγαλύτερες στον κλάδο της ανακύκλωσης και με πολλά εργοστασια σε όλη τη χώρα, συνεχίζει να παίρνει επιδοτήσεις από την Εταιρία Ανακυκλώσεως για τη δουλειά που κάνουν οι απλήρωτοι εργάτες. Στην επιχείρηση δεν τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας και υγιεινής. Σαν αποτέλεσμα, δύο εργάτες έχασαν τη ζωή τους στη δουλειά τα τελευταία 4 χρόνια.
\r\n
 
\r\n
“Είμαστε στο πλευρό τους και στηρίζουμε έμπρακτα τον αγώνα τους για το δικαίωμα στη δουλειά και την αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων. Απαιτούμε απο την εργοδοσία να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργατών και καλούμε όλα τα συνδικάτα, τις ομοσπονδίες και τα εργατικά κέντρα να στηρίξουν με κάθα τρόπο τον αγώνα τους και μην επιτρέψουν τη δημιουργία μιάς νέας ‘Μανωλάδας’ στα περίχωρα της Αθήνας” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Συντονισμός Ενάντια στα Κλεισίματα και τις Διαθεσιμότητες.
\r\n