Εργατικό κίνημα
H άποψή μας: Να τσακίσουμε τους εκβιαστές

Διαδήλωση στη ΔΕΘ 6 Σεπτέμβρη 2014

Είναι τέτοιος ο πανικός που έχει κυριεύσει τη Νέα Δημοκρατία, ώστε δίπλα στην κινδυνολογία για τη χρεοκοπία που έρχεται αν νικήσει η Αριστερά, τώρα επιστρατεύουν το χειρότερο αντικομμουνισμό, βγαλμένο από τα έγκατα της Χούντας και του Εμφύλιου.

\r\n
\r\n
Ο ίδιος ο Σαμαράς βγήκε να καταγγείλει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πρόταση συνεργασίας στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ένα ύφος λες και έβλεπε το τέρας του Λόχνες. Λίγο ακόμα και θα μάς έλεγε «ΕΑΜοβούλγαρους κομμουνιστοσυμμορίτες».
\r\n
 
\r\n
Η απάντησή μας είναι ξεκάθαρη. Με τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και όλης της Αριστεράς έχουμε παλέψει και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μαζί ενάντια στις επιθέσεις των τροϊκανών- εσωτερικού και εξωτερικού. Με τις χυδαιότητες του Σαμαρά και τις προσπάθειες της ΝΔ να εκβιάσει τον κόσμο της Αριστεράς δεν πρόκειται ποτέ να έχουμε σχέση παρά μόνο για να τις τσακίσουμε.
\r\n
 
\r\n
Γι’ αυτό και η πρότασή μας μέσα στην προεκλογική περίοδο, αλλά και για τη συνέχεια, προς όλο τον κόσμο της Αριστεράς είναι για κοινή δράση πάνω σε πέντε καυτά μέτωπα που κρίνουν το μέλλον των εξελίξεων.
\r\n
Το πρώτο είναι το μέτωπο ενάντια στα Μνημόνια. Το τρίπτυχο διαγραφή του χρέους, ρήξη με ευρώ-ΕΕ, κρατικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο είναι η ολοκληρωμένη απάντηση σε αυτούς που σπέρνουν τη φτώχεια για «να γίνει βιώσιμο το χρέος».
\r\n
\r\n

Επιστροφή όλων στις δουλειές τους

\r\n
\r\n
Το δεύτερο είναι ένα κίνημα επιστροφής όλων των απολυμένων στις δουλειές τους. Κοινή δράση για να ανοίξουν όλα τα κλειστά εργοστάσια και υπηρεσίες και να μπουν οι απολυμένοι της ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο, οι καθαρίστριες στα υπουργεία, οι εργάτες της Κόκα-κόλα, του Σκαραμαγκά, των Τσιμέντων Χαλκίδας στα εργοστάσιά τους, οι σχολικοί φύλακες και οι διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία.
\r\n
 
\r\n
Τρίτο, δυνατό αντιφασιστικό κίνημα. Για να γίνει η δίκη της Χρυσής Αυγής, να πάνε ισόβια στη φυλακή οι δολοφόνοι των ταγμάτων εφόδου, να ξηλώσουμε όλους τους «Μπαλτάκους» που τους κάλυπταν και τους καλύπτουν στην Αστυνομία, στα Δικαστήρια, στο Στρατό, στα εφοπλιστικά γραφεία.
\r\n
 
\r\n
Τέταρτος άξονας είναι η πάλη ενάντια στον ρατσισμό. Κανένας εργαζόμενος δεν είναι «λαθραίος», νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά, έξω η Φρόντεξ και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
\r\n
 
\r\n
Πέμπτο μέτωπο είναι το αντιπολεμικό. Για να βάλουμε τέρμα στη μαύρη συμμαχία με το Ισραήλ και την εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο του Ομπάμα στη Μέση Ανατολή. Λευτεριά στην Παλαιστίνη, κοινός αγώνας για να κλείσουμε τις βάσεις και να σταματήσουμε τους εξοπλισμούς.
\r\n
 
\r\n
Αυτά είναι χειροπιαστά βήματα και δράσεις για να τσακίσουμε τους εκβιαστές, για να ψάχνουν και να μην βρίσκουν ούτε μια ψήφο στις κάλπες, αλλά και για να μετατρέψουμε την ήττα τους σε αντικαπιταλιστική ανατροπή, σε νίκες των εργατών που ανοίγουν το δρόμο για μια άλλη κοινωνία.
\r\n
 
\r\n
Δύναμη στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημαίνει δύναμη για να κάνουμε πράξη όλα αυτά. Ελάτε όχι μόνο να ψηφίσουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά να οργανώσουμε μαζί αυτόν τον αγώνα.
\r\n
 
\r\n
Το κείμενο αυτό συνοψίζει την εισήγηση που έκανε ο σ. Πάνος Γκαργκάνας στο Πανελλαδικό Συμβούλιο του ΣΕΚ
\r\n