Εργατικό κίνημα
“Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες” όπως “Γενική Ανακύκλωση”

Με υποχώρηση της εργοδοσίας έληξε την Δευτέρα η πολυήμερη απεργία 500 ντόπιων και μεταναστών εργαζόμενων στην εταιρεία “Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες”  σε Λάρυμνα και Τραγάνα, μετά από 15 ημέρες απεργία διαρκείας με βασικό αίτημα την πληρωμή των δεδουλευμένων τους, καθώς και την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων τους. Οι εργαζόμενοι είχαν ξεκινήσει απεργία από τα μέσα Γενάρη με 48ωρες απεργίες. 
 
Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων που έγινε τη Δευτέρα 16 Φλεβάρη αποφάσισε αναστολή της απεργίας, εκτιμώντας ικανοποιητική την απάντηση της εργοδοσίας στο βασικό αίτημα του αγώνα που ήταν η πληρωμή των δεδουλευμένων, που σε πολλές περιπτώσεις φτάνει μέχρι και τους 12 μήνες. 
 
“Η εργοδοσία δεσμεύτηκε ότι σε 30 ημέρες θα καταβάλει τον μισθό του μήνα και ότι από τις 30 Απρίλη όπου έχει οριστεί το δικαστήριο για την ένταξη της εταιρείας στο άρθρο 99 θα ξεκινήσει ανά τρεις μήνες η καταβολή των παλιών δεδουλευμένων σε δόσεις”, δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη εργαζόμενη στις Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες. “Η απεργία είχε 100% επιτυχία. Συμμετείχαν όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι ανεξάρτητα από την καταγωγή τους.

Συμπαράσταση

Είχαμε επίσης τη στήριξη της Ομοσπονδίας Τροφίμων. Εντυπωσιακή ήταν επίσης και η στήριξη της τοπικής κοινωνίας στον αγώνα μας. Την περασμένη Κυριακή έγινε συγκέντρωση συμπαράστασης στον αγώνα μας όπου συμμετείχαν σωματεία, εργαζόμενοι από τη Λάρκο, αλλά και κάτοικοι της περιοχής που μας έφεραν τρόφιμα και ρούχα, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Θεωρούμε την εξέλιξη πετυχημένη αλλά είμαστε σε επαγρύπνηση μέχρι να γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις της εργοδοσίας”.