Εργατικό κίνημα
Θρασύτατη επίθεση στην ΠΟΣΠΕΡΤ

Μια μέρα πριν τη συμπλήρωση 20 μηνών αγώνα, επέλεξε το συγκρότημα Λαμπράκη, να επιτεθεί στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. 

Εξαπέλυσε ένα από τα πιο γνωστά μνημονιακά παπαγαλάκια του, μέσα απο τη “ναυαρχίδα” του συγκροτήματος, την εφημερίδα Τα Νέα, να λοιδορήσει τον αγώνα των εργαζομένων και την πάλη τους για επαναλειτουργία της ΕΡΤ, αφήνοντας υπόνοιες για τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτη Καλφαγιάννη. Χρησιμοποιώντας μάλιστα περισσό ειρωνικό ύφος, με την αλαζονία του παλιού παπαγάλου.
 
“Η ΕΡΤ θα ανοίξει χωρίς ‘ρεβανσισμούς' κι από μηδενική βάση. Το οποίο σημαίνει ότι οι μεν Καλφαγιάννηδες θα μείνουν με την όρεξη, αυτό δε το από ‘μηδενική βάση' σημαίνει πως όλοι θα κριθούν από την αρχή – και ο Καλφαγιάννης. Ποιός είσαι, τι χαρτιά έχεις, τι προϋπηρεσία διαθέτεις και φέρε μας και ένα αντίγραφο Ποινικού Μητρώου από την εισαγγελία να δούμε αν έχεις κάνα σκελετό στην ντουλάπα” λέει ο αρθρογράφος.
 
Είναι παλιά τακτική όταν ένας αγώνας επιμένει και αντέχει, να στοχοποιούνται συνδικαλιστές προκειμένου να χάσει το κύρος του συνολικά ο αγώνας. Λίγο πολύ ο σχολιαστής επαναφέρει την επιχειρηματολογία του Σαμαρά, σύμφωνα με την οποία δικαιολογούσε το κλείσιμο της ΕΡΤ, επειδή αυτή είχε γίνει «άντρο αργόμισθων, βυσμάτων κι ανειδίκευτων τεμπέληδων». Μόνο που ο Σαμαράς έχασε και μαζί του όλες αυτές οι δικαιολογίες για το “μαύρο” στην ΕΡΤ. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αντίθετα συνεχίζουν ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια
και τις συκοφαντίες. 
 
Άλλοι θα πρέπει να ψάξουν για σκελετούς στην ντουλάπα τους. Αποτελεί απίστευτο θράσος, να γράφονται τέτοια σχόλια από ανθρώπους που έχουν επανειλημμένα κατηγορηθεί για αργομισθίες στο δημόσιο (βλ άρθρο στην Αυγή τον Ιούλιο του '12, με τίτλο “Πιο διαπλεκόμενος πεθαίνεις”).  
 
Δυστυχώς τα παραθυράκια για τέτοια σχόλια ανοίγουν από την ίδια την κυβέρνηση όταν αυτή μιλάει για “μηδενική βάση” και “αξιολόγηση”. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έχουν αξιολογηθεί εδώ και 20 μήνες κι ο αγώνας αυτός δεν “μηδενίζεται”. Ειδικά όταν, με τέτοιες εξαγγελίες, ανοίγει η όρεξη στους διάφορους φερέλπιδες αξιολογητές σαν και τον συγκεκριμένο αρθρογράφο των Νέων. 
 
Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν την γνώση και το κριτήριο για το πώς και με ποιούς θα δουλεύει η ΕΡΤ, όταν ο αγώνας τους συναντήσει την πολυπόθητη δικαίωση. Και οι ίδιοι μπορούν και ξέρουν να συζητούν, να αντιπαρατίθενται και να κριτικάρουν και τη συνδικαλιστική τους ηγεσία. Όταν το χέρι απλώνεται από την απέναντι πλευρά όμως, πρέπει να κόβεται.