Εργατικό κίνημα
ΔΕΗ: "Μόνος δρόμος ο αγώνας"

Σε συλλαλητήριο έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Χαλκοκονδύλη προχώρησε η ΓΕΝΟΠ στις 3/2, μία μέρα πριν την Γενική Απεργία. Θυμίζουμε ότι η ΓΕΝΟΠ έχει πάρει απόφαση ότι αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε κατάθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό στη Βουλή, θα ξεκινήσει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. 
 
Το συλλαλητήριο δεν είχε μεγάλη συμμετοχή αφού, όπως μας ανέφεραν εργαζόμενοι, δεν είχε προετοιμαστεί κατάλληλα, ενώ ήταν μια μέρα πριν τη διαδήλωση της Γενικής Απεργίας. Παρόλα αυτά όσοι βρέθηκαν στη Χαλκοκονδύλη τόνισαν την αντίθεσή τους στην αντί-ασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης.  
 
Ο Μιχάλης Γεροντίδης, εργαζόμενος στη ΔΕΗ του Ρουφ μας δήλωσε: «Τα μέτρα που έχουν πάρει ο μόνος τρόπος για να τα αποκρούσουμε είναι ο αγώνας. Τίποτα άλλο δεν μπορεί να μας δώσει αυτό που θέλουμε. Μόνο αν κατέβουμε στους δρόμους. Ούτε με διαλόγους, ούτε με συναντήσεις γίνεται. Ο κόσμος τους ψήφισε για αυτό το «κάτι άλλο». Το ΟΧΙ ήταν ΟΧΙ και τελικά είδαμε πως κατέληξε με το ΣΥΡΙΖΑ. Το δικό μας ασφαλιστικό, ως εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, έχουν ξεκινήσει να το καταστρέφουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ήμασταν ένα ξεχωριστό ταμείο, το ενοποίησαν, πήραν τα λεφτά του ταμείου και πλήρωσαν ό, τι ήθελαν. Τώρα θα δίνεις μια εισφορά που η σύνταξη δεν θα είναι ούτε το ένα τρίτο αυτά τα χρήματα. Η ΓΕΝΟΠ είπε ότι θα ξεκινήσει 24ωρες επαναλαμβανόμενες με την κατάθεση του νομοσχεδίου. Εγώ πιστεύω ότι ο αγώνας πρέπει να ξεκινήσει και πολύ νωρίτερα, πριν την κατάθεση. Γιατί μέχρι τώρα ο αγώνας γινόταν στην κατάθεση, όμως έτσι τα γεγονότα ήταν προτετελεσμένα».  
 
Η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ δεν οργάνωσε ούτε την παρουσία στην πορεία της Γενικής Απεργίας. Η ΔΕΗ ήταν η μοναδική από τις ΔΕΚΟ που δεν συμμετείχε με οργανωμένο μπλοκ. 
 
Η οργάνωση των εργαζόμενων στη ΔΕΗ από τη βάση είναι απαραίτητη έτσι ώστε και να μην λείπουν από τις απεργίες όσο και να πιέσουν την ηγεσία της ΓΕΝΟΠ να υλοποιήσει την απόφασή της για 24ωρες επαναλαμβανόμενες.