Γράμματα και σχόλια
Πλειστηριασμοί: Stop στις διώξεις

Συνεχίζονται οι διώξεις των μελών του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς στη Θεσσαλονίκη.

Όπως καταγγέλλει η Εναλλακτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων Θεσσαλονίκης η έναρξη της προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης σε βάρος μελών του Συντονιστικού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, έγινε μετά από υλικό και καταθέσεις που μάζεψε η Αστυνομία αυτεπάγγελτα και τα έστειλε στην Εισαγγελία. 

“Το κίνημα αυτό δεν είναι παράνομο, είναι δίκαιο. Όσο κι αν επιμένουν τα non-papers του Μαξίμου ότι οι πλειστηριασμοί που διενεργούνται αφορούν τους …πλούσιους, η πραγματικότητα είναι ότι μέχρι σήμερα επιχειρούνται πλειστηριασμοί που κατά βάση αφορούν λαϊκές κατοικίες, μικρά γραφεία, μαγαζιά και αποθήκες και όχι οικοδομικά συγκροτήματα ή εγκαταστάσεις εργοστασίων και μεγάλων επιχειρήσεων για την ικανοποίηση δεδουλευμένων εργατών ή για αποζημιώσεις λόγω απολύσεων.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης των αγωνιστών του κινήματος μπορεί και πρέπει να πέσει στο κενό... Η Εναλλακτική Πρωτοβουλία απαιτεί την άμεση παύση της δίωξης των δύο αγωνιστών και καλεί όλους τους συναδέλφους δικηγόρους να πάρουν μέρος στις διαμαρτυρίες ενάντια στις διώξεις”.