Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Διαδήλωση για τον Σ. Λουκμάν

«Ισόβια καταδίκη των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν» είναι το κεντρικό σύνθημα της διαδήλωσης που οργανώνουν την Παρασκευή 18 Γενάρη στα Πετράλωνα η ΚΕΕΡΦΑ και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας «Η Ενότητα», στην επέτειο των έξι χρόνων από τη δολοφονία του Πακιστανού εργάτη. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 5μμ στην πλατεία Μερκούρη και θα ακολουθήσει πορεία στο σημείο όπου, το Γενάρη του 2013, ο Σ.Λουκμάν έπεφτε νεκρός από τις μαχαιριές των χρυσαυγιτών Στεργιόπουλου και Λιακόπουλου.

Η επέτειος των έξι χρόνων από τη δολοφονία του Λουκμάν συμπίπτει με τη δίκη, σε δεύτερο βαθμό, των δύο δολοφόνων του. Η επιτυχία της διαδήλωσης στις 18 Γενάρη θα παίξει κρίσιμο ρόλο ώστε οι δράστες, που βρίσκονται στη φυλακή καταδικασμένοι πρωτόδικα σε ισόβια, να λάβουν την ίδια ακριβώς ποινή και στο Εφετείο. Και να αναγνωριστεί, όπως και στην πρώτη δίκη, το ρατσιστικό κίνητρο της δολοφονίας. Γι΄αυτό και το κάλεσμα συνδυάζει τη σημασία της συμμετοχής στην πορεία με την παρουσία όλων στο Εφετείο Αθηνών τις ημέρες της δίκης των δυο δολοφόνων και συγκεκριμένα στις 14 και τις 22 Γενάρη στις 9πμ. 

Η διαδήλωση θα γίνει παρουσία του πατέρα του Σ.Λουκμάν,  Χαντίμ Χουσεΐν, που βρίσκεται στην Αθήνα για το Εφετείο των δολοφόνων του παιδιού του και ζητά τη στήριξη όλου του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος για την ισόβια καταδίκη τους. 

Η οργάνωσή της έχει ήδη ξεκινήσει με εξορμήσεις, αφισοκολλήσεις και περιοδείες σε πλατείες, στέκια και εργατικούς χώρους στις γειτονιές των Πετραλώνων και όλων των γειτονικών περιοχών. Στόχος της τοπικής ΚΕΕΡΦΑ είναι η όσο των όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή συνδικάτων, φορέων, συλλογικοτήτων, οργανώσεων της Αριστεράς καθώς και όλου του κόσμου της περιοχής στις 18 Γενάρη.