Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Διεθνιστική αντιρατσιστική κινητοποίηση στον Έβρο στις 10 Φλεβάρη

Σε Ελλάδα και Τουρκία συνεχίζονται οι ετοιμασίες για τη διεθνιστική αντιρατσιστική κινητοποίηση στον Έβρο στις 10 Φλεβάρη. Το πρόγραμμα της κινητοποίησης της 10ης Φλεβάρη περιλαμβάνει ταυτόχρονες συγκέντρωσεις στη 1μμ κι από τις δύο πλευρές των συνόρων, ενώ στη συνέχεια οι δύο μεριές θα ενωθούν, με την ελληνική μεριά των διαδηλωτών να περνάει τα σύνορα στους Κήπους του Έβρου για να ενώσει τη φωνή της με τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που θα συγκεντρωθούν σε τούρκικο έδαφος. Ταυτόχρονα θα δοθεί στη δημοσιότητα κοινή διακήρυξη ενάντια στο φράχτη του Έβρου και τη ρατσιστική πολιτική της ΕΕ, της Ελλάδας και της Τουρκίας, που δολοφονεί χιλιάδες πρόσφυγες.

Η κινητοποίηση της 10η Φλεβάρη αποτελεί ένα σταθμό στο δρόμο για τις μεγάλες κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 16 Μάρτη, διεθνή ημέρα δράσης κατά του ρατσισμού και του φασισμού.

Στην Ξάνθη η ΚΕΕΡΦΑ και η τοπική ΕΛΜΕ συνδιοργανώνουν εκδήλωση την προηγούμενη ημέρα, Σάββατο 9 Φλεβάρη, στο Αμφιθέατρο ΠΡΟΚΑΤ στο Πολυτεχνείο, στην οποία θα μιλήσουν ο Κώστας Σκαρμέας, δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής και ο Τζεμαλί Μηλιαζήμ, εκπαιδευτικός και μέλος της ΚΕΕΡΦΑ.

Από την άλλη μεριά των συνόρων, στο πλαίσιο της οργάνωσης των κινητοποιήσεων στις 10 Φλεβάρη και στις 16 Μάρτη, η εφημερίδα Socialist Isci φιλοξενεί αυτή τη βδομάδα συνέντευξη του διευθυντή της Εργατικής Αλληλεγγύης, Πάνου Γκαργκάνα, ο οποίος απαντάει σε ερωτήσεις σχετικά με την πολιτική κρίση που προέκυψε το τελευταίο διάστημα με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, τα εθνικιστικά συλλαλητήρια, την οργάνωση της 16 Μάρτη και το ρόλο που έχει να παίξει απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς σε διεθνές επίπεδο.