Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας: Στην απομόνωση η Χρυσή Αυγή

Να μην παραχωρήσει χώρους και εκλογικά περίπτερα στη Χρυσή Αυγή κατά την προεκλογική περίοδο, αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας στη συνεδρίασή του στις 11 Απρίλη. Ο μεγαλύτερος δήμος της χώρας κήρυξε την υπόδικη ναζιστική συμμορία ανεπιθύμητη και δήλωσε τη συμμετοχή του στις 18 Απρίλη, στις κινητοποιήσεις για τα τέσσερα χρόνια από την έναρξη της δίκης της. Είναι μια εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο σε όλα τα δημοτικά συμβούλια πανελλαδικά να προχωρήσουν σε αντίστοιχες αποφάσεις. Είχε προηγηθεί αντίστοιχη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Νίκαιας.

Η πρόταση, την οποία κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος με την “Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας” Πέτρος Κωνσταντίνου, εγκρίθηκε με 23 ψήφους υπέρ και 3 λευκά. Όπως αναφέρει το σχετικό ψήφισμα: «Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις στα 4 χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής στις 18 Απρίλη. Η Αθήνα είναι και θα παραμείνει πόλη αντιφασιστική. Όσο διαρκεί η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν παρέχουμε διευκολύνσεις, όσον αφορά πλατείες και χώρους για εκλογικά περίπτερα. Είναι ανεπιθύμητοι».

 Ο υπόδικος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλίας Κασιδιάρης απέστειλε εξώδικο, στρεφόμενος κατά του Δημάρχου Γ.Καμίνη, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Ε.Λαμπρακάκη και της Ν.Παπαχελά, αρμόδιας αντιδημάρχου για τις παραχωρήσεις χώρων. Μια «προκλητική ενέργεια ποινικοποίησης της ελεύθερης βούλησης του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας», όπως τη χαρακτήρισε η “Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας”, δηλώνοντας πως: «Η απάντηση στις απειλές για δίωξη του δήμου Αθήνας από τον υπόδικο Κασιδιάρη είναι όλα τα δημοτικά συμβούλια να μην δώσουν καμία διευκόλυνση στους νεοναζί!».