Δημοτικές εκλογές
Δημοτικές Ανταρσίες: Πειραιάς - Το δικό μας “master plan”

Πειραιάς, 13/4

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης των θέσεων και του ψηφοδελτίου της «Ανταρσία στο Λιμάνι», το Σάββατο 13 Απρίλη στην αίθουσα της 2ης δημοτικής κοινότητας. 

Την εκδήλωση άνοιξε ο Αντώνης Αλφιέρης, ιδιωτικός υπάλληλος από την Πειραϊκή που οι κάτοικοί της προχωρούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στην καταστροφή της απο το Master Plan της Cosco. «Πρέπει να δέσουμε τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Πειραϊκής με τους αγώνες των λιμενεργατών που διεκδικούν Συλλογικές Συμβάσεις ενάντια στο κάτεργο που προσπαθεί να στήσει σε όλη την πόλη η κινέζικη πολυεθνική, διεκδικώντας την επανακρατικοποίηση του Λιμανιού». 

Η Μαρία Ανδρέου, εκπαιδευτικός και υπεύθυνη της ΚΕΕΡΦΑ Πειραιά αναφέρθηκε στη δράση της «Ανταρσία στο Λιμάνι» ενάντια στον Ρατσισμό και τους νεοναζί της Χ.Α. Η Ξένη Κεσίνη, δικαστική επιμελήτρια, μίλησε για τα προβλήματα και τους αγώνες των γυναικών. 

Ακολούθησε η ομιλία του Θανάση Διαβολάκη, υποψήφιου δήμαρχου της «Ανταρσία στο Λιμάνι». “Ο Πειραιάς γίνεται πηγή κερδοφορίας για τα επιχειρηματικά συμφέροντα αλλά αβίωτος για τους κατοίκους του. Οι τρείς βασικοί διεκδικητές του Δήμου, Μώραλης, Βλαχάκος, Μπελαβίλας ουσιαστικά αποδέχονται το master plan της Cosco”, τόνισε. “Το δικό μας master plan είναι η επανακρατικοποίηση του ΟΛΠ χωρίς αποζημίωση στην κινέζικη πολυεθνική, λιμάνι δημόσιο με εργατικό- λαϊκό έλεγχο. Ο Πειραιάς είναι εγκαταλειμμένη και υποβαθμισμένη πόλη, από το κέντρο μέχρι τις γειτονιές του.  Η πρόταση της «Ανταρσία στο Λιμάνι» είναι πρόταση αγώνα για έναν Πειραιά στα χέρια των εργαζόμενων κατοίκων του», τόνισε παρουσιάζοντας τους 35 πρώτους υποψήφιους του σχήματος. 

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση, στην οποία πήραν μέρος η Διονυσία Πυλαρινού, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος για τον Πειραιά με την «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική», η Ευγενία Βρούσο από την Αλβανική κοινότητα και υποψήφια δημοτική σύμβουλος. Ο Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος της πολιτικής Αγωγής στη δίκη της X.A. και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», η Κατερίνα Θωίδου, υποψήφια δήμαρχος στη Νίκαια. Η Δήμητρα Βήνη και η Κατερίνα Σταύρου από το κίνημα των κατοίκων της Πειραϊκής ενάντια στην επέκταση της Cosco που κάλεσαν όλους στην κινητοποίηση την Παρασκευή 19 Απρίλη στις 7μμ στην πλατεία Κοραή. Ο Γιάννης Λειβαδάρος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και μέλος του ΔΣ των εργαζόμενων στον δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας και η Τιάνα Ανδρέου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος και αναπλ. μέλος του ΔΣ των εργαζομένων στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες από τα δημοτικά σχήματα «Ανταρσία στην Κοκκινιά» και «Εκτός Πλαισίου» σε Κερατσίνι- Δραπετσώνα και το περιφερειακό σχήμα «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική».


Yποψήφιοι 

Επικεφαλής:
Διαβολάκης Θανάσης,
οικονομολόγος, εκπαιδευτικός, ΔΣ ΟΙΕΛΕ

Αλεξανδροπούλου Ελένη,
φοιτήτρια Παν. Δυτικής Αττικής,
Αλεξανδροπούλου Εύη,
φοιτήτρια Παιδαγωγικού,
Αλφιέρης Αντώνης,
ιδ. Υπάλληλος,
Αναστασιάδης Τάσος,
Συντονισμός ενάντια στα μνημόνια,
Ανδρέου Μαρία,
εκπαιδευτικός, ΕΛΜΕ Βοιωτίας,
Ανδρέου Τιάνα,
αν. μέλος ΔΣ Συλλόγου εργαζόμενων Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς,
Βασιλειάδης Στυλιανός,
αρχιτέκτονας,
Βέρμπη Ειρήνη,
εργαζόμενη στην Ιδιωτική Υγεία,
Βρούσο Γκετιάνα (Ευγενία),
ιδιωτική υπάλληλος, Αλβανική Κοινότητα,
Γαλάκου Πέγκυ,
εργαζόμενη στον Επισιτισμό,
Γιατράκου Δήμητρα,
εκπαιδευτικό ΕΛΜΕ Πειραιά,
Γώγου Λαμπρινή,
εργαζόμενη στον Επισιτισμό,
Διαβολάκη Κατερίνα,
μέλος ΔΣ συλλόγου εργαζόμενων Δήμου Κερατσινίου,
Ζέκιο Μάριος,
οικοδόμος, Αλβανική Κοινότητα,
Ζουγανέλη Ελπίδα,
συνταξιούχος,
Καλαφάτης Γιώργος,
ελεύθερος επαγγελματίας,
Κεσίνη Ξένη,
Δικαστική  Επιμελήτρια,
Κουγιτέα Ολγα,
φοιτήτρια Παιδαγωγικού,
Κουγιτέας Λεωνίδας,
φοιτητής Γεωπονικής,
Κορογόνας Γιώργος,
εργαζόμενος στον Επισιτισμό,
Λειβαδάρος Γιάννης,
μέλος ΔΣ συλλόγου εργαζόμενων Δήμου Κερατσινίου,
Μαραβελάκη Αφροδίτη,
διδάκτορας Παιδαγωγικής,
Μαυρίδης Γιώργος,
συνταξιούχος τραπεζοϋπάλληλος,
Μόσχος Μανώλης,
συνταξιούχος,
Μυστακίδου Μαριάνθη,
εργαζόμενη στο Υπ. Παιδείας,
Ντόμπροβιτς Ιωάννα (Zάννα),
κοινωνιολόγος, εκπαιδευτικός,
Παντελιός Σπύρος,
συνταξιούχος,
Παπαδημητρίου Ελισάβετ,
φοιτήτρια Καλών Τεχνών,
Παπαδόγιαννης Νεκτάριος,
συμβασιούχος ΟΑΕΔ στο νοσοκ. Άγιος Σάββας,
Πρέκας Αρτέμης,
εργολαβικός εργαζόμενος ΗΣΑΠ,
Σιμιτσόπουλος Παναγιώτης,
εργαζόμενος στην Ιδιωτική Υγεία,
Τσινίκα Αννα,
μουσικός, εργαζόμενη στην ΕΡΤ, ΔΣ ΠΣΥΠ ΕΡΤ,
Τσόλκα Ελένη,
αναπληρώτρια εκπαιδευτικός