Δημοτικές εκλογές
Ηράκλειο: Εκδήλωση ΣΕΚ για τα αποτελέσματα των εκλογών

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου η εκδήλωση του ΣΕΚ για τα αποτελέσματα των εκλογών, με ομιλητή τον Γιάννη Σηφακάκη. 

Στην εισήγησή του έδωσε την εικόνα της πολιτικής κρίσης που υπάρχει και συγκλονίζει όλες τις χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης και που καταγράφεται στις Ευρωεκλογές. Επίσης τόνισε ότι η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ δεν οφείλεται στην μετακίνηση ενός μεγάλου ποσοστού από τον ΣΥΡΙΖΑ στην ΝΔ αλλά ήταν αποτέλεσμα δεξιάς προσαρμογής του ΣΥΡΙΖΑ και ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χρειάζεται να πρωτοστατήσει στην κοινή δράση. 

Στη συζήτηση που ακολούθησε μπήκαν διάφοροι προβληματισμοί, όπως το πώς απαντάμε σε αυτούς που λένε “γιατί να υποστηρίξω την αριστερά όταν αυτή είναι διασπασμένη” ή πώς αντιμετωπίζουμε την άνοδο του Βελόπουλου. Σε αυτά τα ερωτήματα οι απαντήσεις ήταν ότι διεκδικούμε το ενιαίο μέτωπο και στα κινήματα θέλουμε να είμαστε όλοι μαζί, αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αλλάζουμε την πολιτική μας προκειμένου να συνεργαστούμε με τα υπόλοιπα κόμματα της αριστεράς. Και όσον αφορά τα ποσοστά του Βελόπουλου χρειάζεται να κλιμακώσουμε την μάχη ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες ώστε να μην αφήσουμε περιθώρια στους φασίστες του Βελόπουλου να οργανώσουν ομάδες κρούσης εκεί που αποτυγχάνει η X.A.